Πέμπτη 2 Απρ 2020 17:35      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά η υλοποίηση προγράμματος κατά της "Σφήκας της Καστανιάς"

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει στην Πιερία από τοΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  το πρόγραμμα για την στοχευμένη αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς με φυσικό εχθρό, ώστε να ανακοπεί και να ανασχεθεί η εξάπλωση του εντόμου.

Ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με την συμβολή υπουργείου Περιβάλλοντος και  Ενέργειας και την συμμετοχή των φορέων του Πράσινου Ταμείου, του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και των αρμόδιων Δ/νσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης .

Το πρόγραμμα και τα οφέλη 

Το πρόγραμμα περίμεναν με αγωνία οι καστονοπαραγωγοί της χώρας για να διασφαλίσουν την φετινή παραγωγή καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί η παραγωγή τους σε αρκετές περιοχές από το έντομο Dryocosmus kuriphilus, γνωστού και ως «σφήκας της καστανιάς» και να βοηθηθεί η ελληνική παραγωγή που παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Σημειώνουμε ότι παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια στις ορεινές περιοχές κυρίως της χώρας, προσφέροντας μια επαγγελματική διέξοδο με σημαντικά εισοδήματα για τους αγρότες των συγκεκριμένων περιοχών.

Στην Ελλάδα η σφήκα της καστανιάς, εντοπίσθηκε για πρώτη φορά το 2014 σε χωριό του Νομού Πιερίας, γεγονός το οποίο οδήγησε στο να ασχοληθούν εντατικά επί του θέματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας, μεταξύ των οποίων και η Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

 

Αγροτικά Σφήκα καστανιάς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top