Πέμπτη 28 Ιαν 2021 17:16      

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί των υγειονομικών ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως είχε  γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι 20 Ιανουαρίου. Το Νοσοκομείο Κατερίνης παρέλαβε 280 εμβόλια και η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9, με τους διευθυντές των τμημάτων. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου μαζί με τους υγειονομικούς των Κέντρων Υγείας θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί των περιφερειακών ιατρείων και των δομών χρόνιων παθήσεων όπως και των γηροκομείων, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σταδιακά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

Από σήμερα  4 Ιανουαρίου, προστέθηκαν  42 νέα Νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και της Κατερίνης,  στα εννέα  Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. (επισυνάπτονται λίστες). Επίσης, χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

κορονοϊός

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top