Κυριακή 16 Ιουν 2019 18:05      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης 6 αιθουσών διδασκαλίας

Χρόνια στεγαστικά προβλήματα στον Κορινό αναμένεται να επιλύσει οριστικά η κατασκευή του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ», η εκτέλεση εργασιών της οποίας ξεκίνησε ήδη με τις προγραμματισμένες εκσκαφές – χωματουργικές παρεμβάσεις.

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων

Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Ο  Δήμαρχος Κατερίνης 

Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης τόνισε : «Έχουμε αποδείξει ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ανέγερση έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού, η οποία αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η περιοχή. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στη σχολική στέγη, ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να είναι υπερήφανος, καθώς βελτιώνεται διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων 

«Με το πέρας της κατασκευής, θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο σχολικής στέγης στο συγκεκριμένο τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Κορινού, το οποίο αποτελεί επένδυση για την παιδεία του τόπου μας. Με γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας επιλύουμε οριστικά στεγαστικά προβλήματα ετών και προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία του Κορινού, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Ο προϋπολογισμός 

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναμένεται να δοθεί προς χρήση το αργότερο σε 30 μήνες.

Δημοτικό σχολείο Κορινού Εργασίες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top