Σάββατο 23 Φεβ 2019 16:49      

Ξεκίνησε την λειτουργία της η Τοπική μονάδα Υγείας στο κτίριο του ΙΚΑ

Παρουσία του Γενικού του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, του διοικητή της 3η ΥΠΕ κ. Κύρκου του υποδιοικητή κ. Γαβριηλίδη των τοπικών βουλευτών,  Μ. Σκούφα, Σ. Καστόρη και Χ. Τζαμακληή, του διοικητή του νοσοκομείου Α. Μυστρίδη του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας Γ, Τζήμα και φορέων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας,  στο κτίριο του ΙΚΑ.  

Ο Γ. Γραμματέας 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Βαρδαρός ξεναγήθηκε στους χώρους ενώ μαζί με τον διοικητή και υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ ειχε συνάντηση με το προσωπικό που στελεχώνει την Τοπική μονάδα. Ο κ. Βαρδαρός στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη νέα αυτή δομή. 

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ 

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Κύρκος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία των τοπικών βουλευτών και των φορέων που υπάρχει  στα ζητήματα υγείας και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν   και άλλες τέτοιες Μονάδες Υγείας στην Κατερίνη. 

Οι υπηρεσίες των ΤΟΜΥ

Στόχος της νέας δομής είναι να διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες και τη συνέχεια της φροντίδας σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού. Το προσωπικό αποτελείται από  Τέσσερις  Γενικούς Γιατρούς ή Παθολόγους, ένα  Παιδίατρο, δύο  Νοσηλευτές, δυο  Επισκέπτες  Υγείας, ένα  Κοινωνικό  Λειτουργό και δύο  Διοικητικούς Υπαλλήλους.

Οι ΤΟΜΥ είναι Τοπικές Μονάδες Υγείας οι οποίες θα βρίσκονται στους δήμους και οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται για το πρόβλημα υγεία που αντιμετωπίζουν. Θα αφορούν σε προβλήματα υγείας τα οποία δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η Τ.ΟΜ.Υ. μεταξύ άλλων θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος. Τόσο οι γενικοί ιατροί όσο και ο παιδίατρος θα είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών, θα τους εξετάζουν δωρεάν, θα κρατούν ιατρικό φάκελο – ιστορικό, θα συνταγογραφούν, θα παραπέμπουν για εξετάσεις ή σε γιατρό ειδικότητας και θα υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα (εμβολιασμούς κ.λπ

 

ΤΟΜΥ Ι.Κ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ 3η ΥΠΕ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top