Δευτέρα 30 Μαρ 2020 8:46      

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας Αιγινίου

Kι άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αιγινίου. Συγκεκριμένα, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας και των λωρίδων επιτάχυνσης – επιβράδυνσης του ημικόμβου Αιγινίου (χ/θ 468,300) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως και τις 26 Νοεμβρίου 2016.
Οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι ακόλουθες:

- Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσ/νίκη:
Αποκλεισμός της αριστερής και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσ/νίκη, από χ/θ 467,000 έως χ/θ 469,200. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός αρχικά της αριστερής και στη συνέχεια της αριστερής και μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας. Στη συνέχεια η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξαχθεί από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και θα ακολουθήσει σταδιακή εκτροπή της κυκλοφορίας στην μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.Τέλος θα πραγματοποιηθεί σταδιακή απελευθέρωση της αριστερής και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

- Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Αποκλεισμός της αριστερής και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, από χ/θ 469,200 έως χ/θ 468,000. Ειδικότερα μετά τον Σταθμό Διοδίων Κλειδιού (Αιγινίου) η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σταδιακή εκτροπή της κυκλοφορίας στην μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Τέλος θα πραγματοποιηθεί σταδιακή απελευθέρωση της αριστερής και της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

- Για τις προαναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα εφαρμοστεί σήμανση μαρκάς διάρκειας η οποία θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία από και προς το Αιγίνιο, θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Αλεξάνδρειας, με σύνδεση στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. μέσω Α/Κ Μεθώνης-Αγαθούπολης.
- Η εν λόγω περιοχή των ρυθμίσεων θα φωτίζεται επαρκώς κατά τη διάρκεια της νύκτας και σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών και ο μηχανικός εξοπλισμός θα απομακρύνεται πριν νυχτώσει και πριν το πέρας του ωραρίου εργασιών.

Επίσης, μεταξύ άλλων στην απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε σε κάθε περίπτωση, να εξασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία και να ελαχιστοποιείται η παρεμπόδιση των χρηστών. Προς το σκοπό αυτό επισημαίνεται ότι είναι σκόπιμη η συνεργασία του Σ.Σ. Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας με την ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ώστε να ληφθούν εκ των προτέρων όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα σε περίπτωση που εκτιμηθεί ή παρατηρηθεί σημαντική επίπτωση στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στον  αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατόν η παρεμπόδιση των χρηστών.
Επιπλέον, ειδική μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό και την «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου» ώστε να διατεθούν επιπλέον λωρίδες στην κυκλοφορία για τις ώρες που αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος, κατά τις ημέρες από Παρασκευή-Κυριακή, για την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου 2016 (27/10 έως και 31/10) κατά την είσοδο – έξοδο των εκδρομέων, καθώς και για τις ημέρες δυσμενών καιρικών συνθηκών.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κόμβος Αιγινίου Κατασκευή γέφυρας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top