Τετάρτη 23 Ιαν 2019 15:58      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπερταμείο: Οι Ελληνικές Αλυκές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας | Περιλαμβάνονται οι Αλυκές Κίτρους

Μετά τις αποκρατικοποιήσεις, σειρά παίρνει το άλλο μεγάλο project των προαπαιτούμενων που αφορά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε, επιτέλους το περίφημο υπερταμείο, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου θα περάσουν όλα τα ακίνητα του ελληνικού κράτους.

Η  διοίκησή τους θα πρέπει να προχωρήσει στην παρουσίαση των επιμέρους επιχειρηματικών σχεδίων από την κάθε επιχείρηση που θα μπει υπό την ομπρέλα του νέου θεσμού.

Το στρατηγικό σχέδιο 

Το στρατηγικό του σχέδιο περιλαμβάνει μια αρχική αποτύπωση των περιουσιακών στοιχείων, τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν και κάποια μέτρα και στοχεύσεις που θα βελτιώσουν άμεσα τη λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και την αξία τους. Επίσης, προτείνεται η εξέταση μέτρων που θα εφαρμοστούν σε πιο μακροπρόθεσμη βάση και τα οποία θα μεγιστοποιήσουν την αξία των περιουσιακών στοιχείων.

Που θα δοθεί βάρος 

Το βάρος δίδεται κυρίως στην ΕΤΑΔ, τον ΟΑΣΑ, τα ΕΛΤΑ, τη ΔΕΘ - Helexpo και άλλες μικρότερες ΔΕΚΟ, όπως είναι η Ελληνικές Αλυκές, κ.ά. Επιπλέον, στο σχέδιο δεν συγκαταλέγονται οι εταιρικές συμμετοχές που ελέγχονται μειοψηφικά από το υπερ-ταμείο.  

 

 

Αλυκές Κίτρους Υπερταμείο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top