Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 12:32      

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία της Πιερίας

Δημαρχεία, δημοτικά γκαράζ, ΚΕΠ και άλλα δημοτικά κτίρια στην Πιερία τελούν υπό κατάληψη από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους κατά του νέου Ασφαλιστικού.

Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, μέλη των τοπικών συλλόγων θα ενημερώσουν τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕ ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ή την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε στο "Ο.Β." ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας Χρήστος Κομπατσιάρης ο Σύλλογος ακολουθεί την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμμετέχει στην κατάληψη δημοτικών κτιρίων. "Περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αγγίζει τα εφάπαξ και τις συνταξιοδοτήσεις και επιφέρει μειώσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία. Είμαστε σε αναμονή" τόνισε ο κ. Κομπατσιάρης.

Σημειώνεται ότι τα ΚΕΠ θα είναι κλειστά και το απόγευμα, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται και η απόφαση της Ομοσπονδίας για το τι μέλλει γενέσθαι, αν και κατα τόπους οι σύλλογοι λαμβάνουν αποφάσεις για το αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις ή όχι.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

ΠΟΕ-ΟΤΑ Δημαρχείο Κατάληψη Δημαρχείων
Scroll to Top