Σάββατο 4 Ιουλ 2020 20:55      

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ  ΕΡΓΟΥ  ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Σ.Μαυρίδου:« Υλοποιούμε  σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υλοποιεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, έργα μείζονος σημασίας, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την αποτροπή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων σε ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων».

Αντιπλημμυρική θωράκιση

Την εργολαβική σύμβαση του έργου, «επείγουσες εργασίες αποκατάστασης για την αντιστήριξη δημοτικής οδού στην παραλιακή ζώνη της τοπικής κοινότητας Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας -Κολινδρού», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 600.000,00  ευρώ  με χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  θα εκτελεστεί στη θέση «Λόφος – Βόρειο Τμήμα Παραλίας» στη Δημοτική Ενότητα Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού . Πρόκειται για  εργασίες που θα γίνουν  στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Πιερίας, για την αντιμετώπιση φαινομένου κατολίσθησης, την προστασία υφιστάμενης δημοτικής οδού και του παρακείμενου  παραλιακού  Δημοτικού  Καταστήματος.

Οι παρεμβάσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, οι οποίες υλοποιούνται μετά τις σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης  στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, περιλαμβάνονται σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό. «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υλοποιεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, έργα μείζονος σημασίας, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την αποτροπή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων σε ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων» επεσήμανε η κα Μαυρίδου.

Σοφία Μαυρίδου Μακρύγιαλλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top