Πέμπτη 13 Αυγ 2020 11:25      

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ευθύνη των δήμων να πληρώσουν τους σχολικούς τροχονόμους

21 ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΣΤΟ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την αισιοδοξία του ότι ο δήμος Κατερίνης θα εξοφλήσει τα ποσά που οφείλονται από τον Μάρτιο στους 21 σχολικούς τροχονόμους, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των σχολικών τροχονόμων του δήμου Κατερίνης Μιχάλης Κανταρτζής. Όπως επεσήμανε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας πως είναι ευθύνη των δήμων να κλείσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ο καθένας ανάλογα πόσοι και ποιοι άνθρωποι έχουν εργαστεί, σε αυτό το τομέα.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

«Δεν είναι στην ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και είναι μια σημαντική εξέλιξη που βάζει τα πράγματα στη σειρά τους. Από τη στιγμή που τα χρήματα υπάρχουν, καλεί τους δήμους να πληρώσουν», επεσήμανε ο κ. Κανταρτζής. Το συνολικό ποσό για όλους τους 21 σχολικούς τροχονόμους που απασχολούνται στα σχολεία του δήμου Κατερίνης είναι περίπου στις 6.000 με 6.500 χιλιάδες ευρώ. Από την άλλη σε ανακοινώσεις του δήμου Κατερίνης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η δημοτική αρχή έχει τονίσει ότι είναι στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων, στηρίζοντας το αίτημα τους για τη καταβολή τω δεδουλευμένων τους.

Απλήρωτοι και τον Ιούνιο

Όπως είναι γνωστό οι σχολικοί τροχονόμοι είναι απλήρωτοι από την περίοδο που ξεκίνησε το lockdown, δηλαδή από τον Μάρτιο και το ποσό που έπαιρναν το μήνα ως αποζημίωση για τα έξοδα τους κυμαίνεται περίπου στα 160 ευρώ, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Ιούνιο. «Η δήλωση του υπουργού λύνει τα χέρια στον δήμο Κατερίνης και στη σχολική επιτροπή. Αναμένουμε με αισιοδοξία, την κίνηση του δήμου, ως ένα ευχαριστώ σε όλους εμάς, που βοηθάμε τα παιδιά να πάνε και φύγουν από τα σχολεία ασφαλείς , να ικανοποιήσουν το αίτημα μας».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top