Σάββατο 16 Ιαν 2021 1:21      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζ. Ζάεφ: Οικονομική βοήθεια 97 χιλ. ευρώ στην Ελλάδα

Ποσό της τάξης των 6 εκ. δηναρίων (ήτοι περίπου 97 χιλ. ευρώ) ανακοίνωσε πως θα δώσει στην Ελλάδα ως οικονομική βοήθεια για τις καταστροφικές πυρκαγιές, η ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση του ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Η βοήθεια 

«Οι πολίτες μας με βαθιά θλίψη ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις για τις μεγάλες απώλειες και τους νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στην περιοχή της Αθήνας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στο φίλο ελληνικό λαό, και βαθύνει θλίψη για τις χαμένες ζωές και τη συμπαράστασή μας σε όλες τις οικογένειες που σ’ αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν συγγενείς και φίλους» αναφέρει η ανάρτησή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Και συντονιστικό όργανο 

Στη συνέχεια αναφέρει πως αποφασίστηκε η διάθεση 6 εκ. δηναρίων προς την Ελλάδα.

«Επιπλέον, η κυβέρνηση μας έχει αποφασίσει να σχηματίσει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συντονίζει τη σχετική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συμφωνήσουμε σύμφωνα με τα αρμόδια ιδρύματα στην Ελλάδα και την πόλη της Αθήνα. Στις σκέψεις μας έχουμε τη μάχη που δίνει η Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών», ολοκληρώνει.

Ζόραν Ζάεφ βοήθεια Χρήματα Πυρκαγιές Αθήνα Σκόπια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top