Πέμπτη 25 Απρ 2019 23:47      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζεεχόφερ: Καλύτερα να κυβερνούσαν μόνιμα την Ελλάδα οι Βαυαροί

O αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, αναφέρθηκε στη χώρα μας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές στην Βαυαρία.

O Ζεεχόφερ μιλώντας σε ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Ινγκοσταλτ, χάριν αστεϊσμού φαίνεται πως θέλησε να αναφερθεί στην Ελλάδα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Matthew Karnitschnig, επικεφαλής ανταποκριτής του Politico στην Ευρώπη, o επικεφαλής του CSU φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως να ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».

Οι τοπικές εκλογές στη Βαυαρία θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή και αποτελούν σκληρή δοκιμασία για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έρχεται δεινή ήττα για τους συμμάχους της Μέρκελ, των υπερσυντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σαρωτική είσοδος της ξενοφοβικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) πρώτη φορά στη βαυαρική Βουλή, αλλά και άνοδος των Πρασίνων. 

Να θυμίσουμε ότι στις 10.10.1862 καταλύεται η μοναρχία του Όθωνα. Την εξουσία αναλαμβάνει η επαναστατική «Τριανδρία», αποτελούμενη από τους Δημήτριο Βούλγαρη, Κωνσταντίνο Κανάρη και Μπενιζέλο Ρούφο. (Μεσοβασιλεία). 

ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 

Από το 1824 μέχρι το 1898, που η Ελλάδα ετέθη υπό Διεθνή οικονομικό έλεγχο, είχαμε πάρει 10 δάνεια συνολικού ποσού 920 εκατ. γαλλικών φράγκων (γ.φρ.), από τα οποία τα 270 εκατ. γ.φρ. ήταν έξοδα-κρατήσεις μεσαζόντων και τραπεζών. Τα υπόλοιπα διατέθηκαν κατά σειρά για αμοιβές αγωνιστών, έξοδα αντιβασιλείας, για την οργάνωση Βαυαρικού στρατού, για αποζημίωση στην Τουρκία για τον Ατυχή πόλεμο του 1897 και λίγα για επενδύσεις την περίοδο Χ. Τρικούπη (Σιδηρόδρομοι κ.λπ.).

Από το 1898 μέχρι το 1932 πήραμε άλλα 1.280 εκατ. γ.φρ., που χρησιμοποιήθηκαν εκτός από την εξυπηρέτηση παλαιών δανείων, για τους Βαλκανικούς πολέμους, για αποκατάσταση προσφύγων κ.λπ. Για να γίνει κατανοητή η εκμετάλλευση της χώρας μας από τους δανειστές, αρκεί να σημειώσουμε ότι μέχρι το 1932 είχαμε πληρώσει 130 εκατ. γ.φρ. περισσότερα από ό,τι είχαμε πάρει και χρωστούσαμε ακόμα 2 δισ. εκατ. γ.φρ.

Από το 1932 μέχρι το 1945 δεν είχαμε εξωτερικό δανεισμό, ενώ είχε παγώσει η εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων λόγω της παγκόσμιας κρίσης και του πολέμου.

Οι εκπρόσωποι των Μ. Δυνάμεων της εποχής(Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία), για να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους, παρίστανται και επιβάλλουν την θέλησή τους στην «Ελληνική» Πολιτεία και απαιτούν λεπτομερή αναφορά για όλες τις λειτουργίες του ας πούμε κράτους(τότε Ελληνικό Βασίλειο). Χάρη στην «σοβαρή» πολιτική ξένων αφεντάδων και πολιτικάντηδων, απολύθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι, οι συντάξεις-που έπαιρναν ελάχιστοι τότε- κόπηκαν τελείως, ο στρατός μειώθηκε και γενικά διαλύθηκε και οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 60%, επεβλήθη προκαταβολή φόρων εισοδήματος και «δεκάτης»(αγροτική παραγωγή), αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμων, σταμάτησαν τα δημόσια έργα, καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες, απολύθηκαν οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου, οι μισοί καθηγητές Πανεπιστημίου, δασικοί υπάλληλοι κ.ά., καταργήθηκαν οι διπλωματικές αποστολές, νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα.

Με παρόμοιες κινήσεις φτάσαμε ξανά το 1893 στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο που ακούστηκε από την Γερμανία της Merkel πάλι ως σωστή λύση και για το 2012. Όμως μετά το μνημόνιο ήρθε η 3η Σεπτεμβρίου του 1843 και η Επανάσταση την οποία ακολούθησε η έξωση του Όθωνα και της μισητής Βαυαροκρατίας. 

Ζεεχόφερ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top