- Η Στρατιωτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι, το χρονικό διάστημα 29 έως 30 Μαρ 22 και από 5 έως 6 Απρ 22, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με πραγματικά πυρά ημέρα και νύχτα στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου.
- Επικίνδυνη περιοχή, χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τις περιοχές Ι. Μ. ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΜΑΝΑ ΡΕΜΑ – ΥΨΩΜΑ ΜΑΝΤΡΕΣ – ΥΨΩΜΑ ΜΠΑΛΝΤΑΚΟΥ – ΥΨΩΜΑ ΑΛΑΤΑΡΙΑ – ΑΡΑΠΗΣ ΡΕΜΑ – ΥΨΩΜΑ ΚΑΝΑΛΙ με συντεταγμένες:
α. 40ο 07΄Β 22ο 25΄Α
β. 40ο 15΄Β 22ο 25΄Α
γ. 40ο 15΄Β 22ο 32΄Α
δ. 40ο 07΄Β 22ο 32΄Α
- Στην παραπάνω περιοχή, είναι επικίνδυνη η παραμονή και η διέλευση ανθρώπων, ζώων και οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα ενεργοποίησης του Πεδίου Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου, για την αποφυγή ατυχημάτων.
- Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι, στην περίπτωση που κάτοικοι της περιοχής ανευρίσκουν μη διαρραγέντα βλήματα, απαγορεύεται να τα αγγίζουν και να τα μετακινούν από τις θέσεις τους και πρέπει αμέσως, να ενημερώνουν τις πλησιέστερες στρατιωτικές ή αστυνομικές αρχές.
- Υπενθυμίζεται ότι το Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου είναι μόνιμα ενεργοποιημένο από 16 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαΐου κάθε έτους.
Απαγορεύεται ο διάπλους της παρακείμενης ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση εντοπισμού μη διαρραγέντων βλημάτων, απαγορεύεται να τα αγγίζουν και να τα μετακινούν οι πολίτες αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις πλησιέστερες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές .-