Η διάκριση αποδόθηκε στο μέλι που παράγει ο Δημήτρης Κωτίκας και χαρακτηρίστηκε “Gout de terroir” από γευσιγνώστες, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και Chef διεθνούς βεληνεκούς.
Είναι προϊόν που φέρει την ονομασία και την κορυφογραμμή του Ολύμπου στην ετικέτα του.
Οι κριτικές το κατατάσσουν ψηλά.
Μια από αυτές αναφέρει:
- «Υπέροχο μέλι με χρυσαφένιο χρώμα και ελαφρύ λουλουδάτο άρωμα. Έχει ένα υπέροχο, ομαλό ιξώδες. Ο ορισμός του Goût de terroir!».
- «Ένα έντονο μέλι με πολλές στρώσεις γεύσης. Ξυλώδη αρώματα και υπέροχη κρεμώδης υφή».
Και όλα αυτά τα οφείλει στη βελανιδιά και τα βότανα του Ολύμπου.
Απ΄ότι φαίνεται ο Όλυμπος έχει πολλά ακόμη να μας δώσει…