Η εταιρεία με την επωνυμία KITRYS, οινοποίησε για τελευταία φορά τη σοδειά του 2020 στο παλιό οινοποιείο.
Από το 2021 οι οινοποιήσεις της KITRYS θα γίνονται στις νέες εγκαταστάσεις.
Να αναφέρουμε ότι η Μαλαγουζιά του 2020 του κτήματος KITRYS απέσπασε το ασημένιο βραβείο στον διαγωνισμό του Decanter World Wine Awards 2021 με βαθμολογία 90/100 και για το λόγο αυτό το βραβείο οι ιδιοκτήτες το αφιέρωσαν με αγάπη σ’ αυτή την ιδιαίτερη δεκαετία που ήταν τόσο διδακτική για αυτούς και τους οδήγησε στη διάκριση.
Η καινούργια υπερσύγχρονη εγκατάσταση, είναι η πρώτη που κατασκευάζεται με τη μέθοδο του augmented bricklaying, και θα υποδεχτεί τη συγκομιδή του 2021.
Το έργο, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH Zurich) και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω των καινοτομιών που εφαρμόζονται στην κατασκευή του.
Η οινοποιητική οικογένεια Γαρυπίδη υποστηρίζεται ως προς την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση από δύο πανεπιστημιακούς, γεωπόνους και οινολόγους, τους κυρίους Στέφανο Κουνδουρά και Γιώργο Κοτσερίδη και στράφηκε πειραματικά σε δύο ιταλικές ποικιλίες, τη λευκή Verdicchio και την ερυθρή Aglianico, κάνοντας με αυτές τις επιλογές, τη διαφορά. Παράγει περίπου 40.000 φιάλες και σχεδόν το 30% της παραγωγής της – σε αξία- εξάγεται σε Αμερική, Καναδά, Ολλανδία, Κύπρο, Γερμανία.
Εμείς ευχόμαστε τους Πιεριείς παραγωγούς πάντα διακρίσεις.