Αντίθετα, μετά την ανάσταση και μέχρι την ανάληψη έχουμε τώρα άλλες 40 μέρες χαράς, πίστης και αισιοδοξίας. Γι’ αυτό χαιρετιόμαστε και λέμε “Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη”!
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Αυτές τις μέρες ο Χριστός, ζωντανός πλέον από τότε μέχρι σήμερα, έκανε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, όπως τα περιγράφουν τα ευαγγέλια.
Εμφανίστηκε στους μαθητές του, μίλησε με τον Θωμά, περπάτησε στον επαρχιακό δρόμο παρέα με τους δύο που πήγαιναν στην πόλη Εμμαούς κι έκανε ακόμα ένα εκπληκτικό θαύμα, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους είναι ψαράδες:
Ευλόγησε το δίχτυ του Πέτρου, που ψάρευε όλη νύχτα χωρίς να έχει πιάσει τίποτα, και τότε ο Πέτρος έκανε τη μεγαλύτερη ψαριά της ζωής του, έπεσε σε ένα μεγάλο κοπάδι και έπιασε εκατό πενήντα τρία (153) πολύ μεγάλα ψάρια που κόντευαν να σχίσουν το ασήκωτο δίχτυ από το τεράστιο βάρος!
ι όταν τράβηξαν το δίχτυ έξω στη στεριά, ο Χριστός έκανε το τραπέζι στους μαθητές του με ψάρια που είχε ψήσει στα κάρβουνα – “σε ανθρακιά” όπως γράφει το ευαγγέλιο του Ιωάννη – (Ιωαν.21:6-11). Όπως δηλαδή κάνουν και σήμερα πολλές ψαροταβέρνες που διαφημίζονται «Όλα στα κάρβουνα»!
Ακόμα και τη μέρα που αναλήφθηκε στον ουρανό, ζήτησε προηγουμένως να φάει ψάρι ψητό και κερήθρα με μέλι (Λουκ. 24:42).
Όλα αυτά τα σκέφτομαι πολλές φορές αυτές τις μέρες, μέχρι τις 29 Μαΐου που είναι η Ανάληψη, κάθε φορά που ακούω τον χαιρετισμό, «Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη»!