Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 62-57 επί του Πανοράματος στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.
Ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα που ακροβατούσε σε τεντωμένο σκοινί, η ομάδα μας κατάφερε να πετύχει μία ακόμη πολύτιμη νίκη, την πέμπτη συνεχόμενη, επιβεβαιώνοντας την συνεχή αγωνιστική της βελτίωση και επιτρέποντας στον εαυτό της να κοιτάζει με αυτοπεποίθηση το υψηλό διάζωμα στο βαθμολογικό πίνακα.
Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που κατέθεσαν τα πάντα μέσα στο παρκέ προκειμένου να φτάσουν στο στόχο τους.
Οι παίκτριες του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξαν υποδειγματική ψυχραιμία και πίστη όταν βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση, κάλυψαν διαφορά έντεκα πόντων στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο επικράτησαν στις μικρές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και έκριναν το παιχνίδι στο τέλος.
Προκειμένου να φτάσει ο Πιερικός Αρχέλαος σε αυτή τη νίκη, καταλυτικό παράγοντα έπαιξαν τέσσερις παίκτριες, με κορυφαία όλων να αναδεικνύεται η Δήμητρα Τελίδου που ολοκλήρωσε τον αγώνα με double double έχοντας 20 πόντους, 10 rebounds, 4 assists και 7 κερδισμένα fouls σε 36’44”, σε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση από την αρχηγό μας.
Ακολούθησε η Μαίρη Χούλη η οποία πέτυχε ορισμένα μεγάλα καλάθια στην τελευταία περίοδο γεμίζοντας τηn στατιστική της με 10 πόντους, 7 rebounds, 2 κλεψίματα και 1 assist σε 29’10”, η Νικολέτα Κιολέογλου με απολογισμό 16 πόντους, 3 rebounds, 2 assists και 1 κλέψιμο σε 38’10”, καθώς και η Ξένια Λάππα με 4 πόντους, 4 rebounds, 2 assists και 1 κλέψιμο σε 25’11” εντός παρκέ.
Επόμενος αγώνας, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου (14:00) απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς.
Το ματς
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας βρέθηκε να κυνηγάει τη φιλοξενούμενη η οποία μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια τιμή τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου (8-19) η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στο ματς.
Ο Πιερικός Αρχέλαος τη «μάζεψε» στην συνέχεια, με το δεκάλεπτο να κλείνει με το σκορ στο 13-21.
Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Κατερίνης βρήκε τα πατήματά της και άρχισε να λειτουργεί πολύ καλύτερα πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο σκορ, έκανε το προσπέρασμα για πρώτη φορά στη συνάντηση με το εύστοχο τρίποντο της Τελίδου (26-24, 14’28”), ενώ αργότερα ανέβασε το προβάδισμά της στο συν πέντε με την Σωπιάδου να σκοράρει αυτή τη φορά από την περιφέρεια (29-24, 15’15”), τρέχοντας σε αυτό το διάστημα ένα επιμέρους 16-3.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απάντησε στην συνέχεια με ένα δικό της 0-6, με το προβάδισμα να αλλάζει άλλες δύο φορές χέρια πριν την ανάπαυλα η οποία βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με έναν πόντο (33-34).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το λιγότερο παραγωγικό από όλα, με τις άμυνες και τις δυνατές μονομαχίες για τη μπάλα να έχουν τον πρώτο λόγο.
Ο Πιερικός Αρχέλαος ακολουθούσε στο σκορ μέχρι την στιγμή που ισοφάρισε χάρη σε δύο εύστοχες βολές της Λάππα (42-42, 28’30”), με την περίοδο να κλείνει εν τέλει με το σκορ στο 42-43.
Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως οι δύο αντίπαλοι σκόραραν μονοψήφιο αριθμό πόντων (9-9).
Η τελευταία περίοδος ήταν η πλέον συγκλονιστική με τις δύο ομάδες να μάχονται σώμα με σώμα και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνολικά πέντε φορές.
Η ομάδα μας έκανε για πρώτη φορά την προσπέραση στο ξεκίνημα με το καλάθι της Χούλη (48-47, 31’00”) ενώ η ίδια παίκτρια έβαλε ξανά τον Πιερικό Αρχέλαο σε θέση οδηγού αργότερα σκοράροντας πέντε συνεχόμενους πόντους (52-51, 34’13”).
Το Πανόραμα στην συνέχεια πήρε για τελευταία φορά το πάνω χέρι στο ματς, με το σύνολο της Κατερίνης να απαντά αρχικά με το τρίποντο της Σωπιάδου και μετέπειτα με το γκολ φάουλ της Τελίδου (59-56) 42” πριν το φινάλε.
Στις τελευταίες στιγμές του ματς οι παίκτριες του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου έδειξαν ηρεμία και χαρακτήρα, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να πλησιάσει περισσότερο από τη μία κατοχή (59-57) και με 3/4 εύστοχες βολές από Νικολέτα Κιολέογλου και Τελίδου οριστικοποίησαν τη νίκη με τελικό σκορ 62-57.
Διαιτητές: Σιούλας, Σιώκας.
Δεκάλεπτα: 13-21, 33-34, 42-43, 62-57.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Παπαδόπουλος)
Ζαμάνη 2, Κιολέογλου Ν. 16 (2), Χούλη 10, Σωπιάδου 8 (2), Τελίδου 20 (2), Μπουμπουλέντρα, Κιολέογλου Π., Λάππα 4, Καρανικόλα 2.
ΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Διαβολεμένου)
Urbaniak 12, Τσινασλανίδου, Αθανασιάδου, Ελευθερίου, Παντώτη 13 (3), Τσαλή 9 (3), Παπαδοπούλου 9 (1) Τσαγκαροπούλου 2, Παρακεντέ, Πατούνη 12 (1).
Επόμενη αγωνιστική (10η – 14.12.2025)
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς
14:00 ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου
Πιερικός Αρχέλαος – Πανόραμα 62-57
Πάνθηρες Καβάλας – Ασπίς Ξάνθης 85-49
Ηρακλής 1908 – ΜΕΝΤ 47-64
Άρης – Νεάπολη 90-35
Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς
Tα παιχνίδια της επόμενης 9ης αγωνιστικής Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Ασπίδα Ξάνθης – Αρης
ΠΚ Νεάπολης – Ολυμπιακός Βόλου
ΑΣ Πανόραμα – Απόλλων Καλαμαριάς
ΜΕΝΤ – Πάνθηρες Καβάλας
Ρεπό: Ηρακλής, Πιερικός Αρχέλαος
Η Βαθμολογία ( 8ης αγωνιστικής)
1) Αρης 14 588-367 221
2) Πάνθηρες Καβάλας 13 556-374 182
3) Πιερικός Αρχέλαος 12 414-371 43
4) ΜΕΝΤ 11 370-279 91
5) ΑΣ Πανόραμα 9 381-285 96
6) Απόλλων Καλαμαριάς 9 373-401 -28
7) ΠΚ Νεάπολης 9 317-442 -125
8) Ολυμπιακός Βόλου 8 327-411 -84
9) Ασπίδα Ξάνθης 7 272-452 -180
10) Ηρακλής 7 323-539 -216




























