Σε κλίμα συμπερίληψης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2025, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κονταριώτισσας, η Συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη φιλανθρωπική εκδήλωση «Αγκαλιάζοντας τον αυτισμό», που έχει ως στόχο τη στήριξη της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.
Ομιλητές και διοργανωτές μίλησαν για το περιεχόμενο και τη σημασία της εκδήλωσης, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025 και ώρα 20:30, στον χώρο Heleon στην Πλάκα Λιτοχώρου, με την παρουσία δύο αξιόλογων επιστημόνων: του Δρ. Ανδρέα Πετρόπουλου και της Δρ. Ελένης Κωτσή, η οποία έχει αναλάβει και την επιμέλεια της εκδήλωσης.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης και το νέο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω των Αντιδημάρχων του, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές και τη στήριξη μιας εκδήλωσης με τόσο ουσιαστικό και βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Σάκης Καλαϊτζής, δήλωσε πως ο Δήμος στέκεται σταθερά αρωγός σε δράσεις που προάγουν τη φιλανθρωπία και την κοινωνική αλληλεγγύη και σημειώθηκε πως τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών του υπό κατασκευή κτηρίου του Κέντρου Διημέρευσης.
Η κα. Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη καλλιέργειας κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς, και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να στηρίξουν την προσπάθεια της Δρ. Ελένης Κωτσή. Τόνισε, επίσης, τον ξεκάθαρο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Η κα. Ελένη Κωτσή, η παιδίατρος πίσω από αυτή τη διοργάνωση, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Δήμο Δίου-Ολύμπου όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τη στήριξη και τη συμβολή τους στην προώθηση ενός τόσο σημαντικού σκοπού, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι ένα ουσιαστικό και όμορφο αποτέλεσμα.
Η κα. Κωτσή, στάθηκε στον τίτλο της διοργάνωσης που είναι παραπάνω από συμβολικός και αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται και επιθυμεί να αναπτύξει η εκδήλωση “Αγκαλιάζοντας τον αυτισμό”: Αναγνωρίζω. Αποδέχομαι. Αγκαλιάζω
Αν και η δράση της Μέριμνας αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία, γύρω της έχει συσπειρωθεί μια δυναμική ομάδα που συμβάλλουν ενεργά στην οργάνωση δράσεων συμπερίληψης και ενίσχυσης της κοινωνικής ισότητας. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί επιχειρηματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις προσέφεραν χορηγίες για την εκδήλωση, ενώ δεν είναι λίγοι και οι πολίτες που ενισχύουν διακριτικά τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης μέσα από ανώνυμες δωρεές.
Το Κέντρο Διημέρευσης, του οποίου η εκδήλωση στηρίζει την κατασκευή, βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης και θα περιλαμβάνει ισόγειο χώρο για τη φιλοξενία έως και 60 ατόμων καθώς και υπόγειο βοηθητικό χώρο. Ο στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε το Κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2026.
Μήνυμα ενσυναίσθησης και αλληλοσεβασμού
Όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές, σκοπός δεν είναι μόνο η συγκέντρωση πόρων αλλά και η καλλιέργεια ενσυναίσθησης, η αποδόμηση στερεοτύπων και η προώθηση της ένταξης των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, μέσα από την κατανόηση και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό προς όλους τους πολίτες της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής, που επιθυμούν να σταθούν αρωγοί σε έναν αγώνα που αφορά όλους μας.