Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άναψε για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου δύο χρόνια το πράσινο φως για νέες ανατιμήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, κάτι που σημαίνει ότι ανεβαίνει περαιτέρω το κόστος της καθημερινής μετακίνησης για χιλιάδες επιβάτες στην περιφέρεια.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη εγκρίθηκε η αύξηση των κομίστρων κατά περίπου 10% τόσο στα υπεραστικά όσο και στα αστικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα.
Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ έχουν αναπροσαρμοστεί σημαντικά προς τα πάνω με τις ανατιμήσεις ποσοστιαία να φτάνουν το 19%.
Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται ειδική αναφορά στην άνοδο των τιμών των καυσίμων, στο αυξημένο εργασιακό κόστος αλλά και στις δαπάνες για ανταλλακτικά και συντήρηση του στόλου των λεωφορείων που «έχουν δημιουργήσει την ανάγκη αναπροσαρμογής του κομίστρου», όπως σημειώνεται.
Ενδεικτικά, για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα η τωρινή τιμή ολόκληρου εισιτηρίου είναι 42,90 ευρώ (απλή μετάβαση) και 68,60 (με επιστροφή), ενώ με την εφαρμογή της αύξησης θα διαμορφωθεί σε 50 ευρώ (απλή μετάβαση) και 80 ευρώ (με επιστροφή).
Στην Πιερία
Σύμβουλος της διοίκησης στα ΚΤΕΛ Πιερίας μας ενημέρωσε ότι οι αυξήσεις γίνονται σε ζώνες, με την αύξηση περίπου 10% να εφαρμόζεται σε δρομολόγια κοντινών αποστάσεων, και αύξηση 5% σε δρομολόγια μακρινών αποστάσεων.
Οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν από την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη μας. Για το δρομολόγιο Κατερίνη-Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούν καθημερινά δεκάδες πολίτες, η τωρινή τιμή ολόκληρου εισιτηρίου είναι στα 6,80 ευρώ (απλή μετάβαση) και 13,60 (με επιστροφή), ενώ αν εφαρμοστεί αύξηση περίπου 10%, η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 7,50 ευρώ (απλή μετάβαση) και 15 ευρώ (με επιστροφή), χωρίς να είναι ακόμη επιβεβαιωμένο το ποσοστό αύξησης.
Αυξήσεις και στα αστικά λεωφορεία
Από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 εφαρμόζονται οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για τα αστικά λεωφορεία της πόλης μας, με τις εξής αλλαγές:
Για τη ζώνη Α, που καλύπτει κοντινές αποστάσεις μέσα στην Κατερίνη, η τιμή για το πράσινο (ολόκληρο) εισιτήριο από 1,20 ευρώ θα αυξηθεί στα 1,30 ευρώ, ενώ η τιμή για το μπλε (μειωμένο) εισιτήριο από 0,70 ευρώ θα αυξηθεί στα 0,80 ευρώ.
Για τη ζώνη Β, που καλύπτει πιο μακρινές αποστάσεις (Παραλία, Ολ. Ακτή, περιοχές δήμου Δίου-Ολύμπου εκτός από Ν. Έφεσο), η τιμή για το κόκκινο (ολόκληρο) εισιτήριο από 1,60 ευρώ θα αυξηθεί στα 1,80 ευρώ, ενώ για το κίτρινο (μειωμένο) εισιτήριο, η τιμή από 0,90 ευρώ θα αυξηθεί στο 1 ευρώ.
| ΧΡΩΜΑ/ΖΩΝΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ | ΤΙΜΗ ΑΠΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 |
| Πράσινο / Ζώνη Α Ολόκληρο | 1,30 ευρώ |
| Μπλε / Ζώνη Α Μειωμένο | 0,80 ευρώ |
| Κόκκινο / Ζώνη Β Ολόκληρο | 1,80 ευρώ |
| Κίτρινο / Ζώνη Β Μειωμένο | 1 ευρώ |





























