Τρίτη 7 Ιουλ 2020 11:15      

ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - Στο 85% η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις

1.900 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ 15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 Η πλειοψηφία των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι ήταν στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, Ειδικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, επέστρεψαν χθες στις σχολικές αίθουσες.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο

Κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση των μαθητών για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Α. Κοντοφάκας. Ωστόσο όπως επεσήμανε αρκετά ήταν και τα παιδιά που ήλθαν χθες ενώ θα έπρεπε να έλθουν την Τρίτη, σήμερα δηλαδή και αυτό γιατί εφαρμόζεται εκ περιτροπής διδασκαλία. Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκος και στις περιπτώσεις που κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα και εφαρμόζεται εκ περιτροπής διδασκαλία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Πιερίας

Ένα μικρό ποσοστό μαθητών φορούσε μάσκα, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η χθεσινή πρώτη μέρα βρήκε τα παιδιά «παγωμένα» καθώς θα έπρεπε να συνηθίσουν και να θυμούνται τους νέους κανόνες στη λειτουργία του σχολείου, όπως το ότι στα διαλλείματα βγαίνουν και μπαίνουν στις τάξεις με συγκεκριμένο τρόπο για να μην συνωστίζονται και να βάζουν αντισηπτικό, ενώ η αυλή έχει χωριστεί σε ζώνες που μπορούν να κυκλοφορούν. «Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει πλήρης εικόνα τόσο όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων όσο και για το πόσοι μαθητές και μαθήτριες τελικά θα επανέλθουν» ανέφερε ο κ. Κοντοφάκας αφού τόσο χθες όσο και τις επόμενε ημέρες γονείς θα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ώστε να παιδιά να μην πάνε σχολείο. Στα προβλήματα που εντοπίστηκαν είναι η έλλειψη καθαριστριών. Για παράδειγμα όπως τόνισε ο πρόεδρος, στο δημοτικό σχολείο Περίστασης που υπηρετεί, η μια καθαρίστρια που υπάρχει δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. «Μια καθαρίστρια για 12 τμήματα δεν προλαβαίνει να καθαρίζει πόμολα, κάγκελα, κουπαστές και θρανία στα διαλλείματα», σημείωσε.

1.900 μονάδες με 15 χιλιάδες εκπαιδευτικούς

 Χθες επαναλειτούργησαν 1.900 σχολικές μονάδες με 15.000 εκπαιδευτικούς. Από τους συνολικά 140.000 μαθητές της περιφέρειας κάποιοι θα επιστρέψουν τις επόμενες μέρες, ενώ κάποιοι πιθανών να σταματήσουν.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top