Πέμπτη 21 Ιαν 2021 6:20      

Απίστευτο! Σκότωσε 48 γυναίκες και συνελήφθη με την βοήθεια ενός άλλου serial killer!

Gary Ridgway, ο σεξομανής serial killer δεν χόρταινε το σεξ, όπως επιβεβαιώνουν οι τρεις πρώην σύζυγοί του και οι μπόλικες ερωμένες του. Γι’ αυτό και αρεσκόταν στον αγοραίο έρωτα, δεν έμενε ωστόσο μόνο εκεί. Τις δεκαετίες 80′ και 90′ ο Ridgway θα στραγγαλίσει πόρνες της Ουάσιγκτον, με τα πρώτα θύματά του να τα πετά στον ποταμό Γκριν.

Έδρασε για 20 χρόνια στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον και εξαιτίας του έχασαν τη ζωή τους περισσότερες από 48 γυναίκες. Τα θύματά του ήταν πάντα ιερόδουλες, ο πιο εύκολος στόχος. Στην ομολογία του, δήλωσε ότι ήθελε να σκοτώσει όσες περισσότερες ιερόδουλες μπορούσε, γιατί ήταν σκουπίδια, ένα κατώτερο είδος ανθρώπου.

Δεν αρκούνταν μόνο στη δολοφονία. Επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος όπου είχε θάψει τις γυναίκες και συνευρισκόταν σεξουαλικά με τα πτώματα. Μετά από κάθε δολοφονία, επέστρεφε στο σπίτι του όπου τον περίμενε η σύζυγος και το παιδί του. Είχε σκοτώσει μια κοπέλα, ενώ ο γιος του τον περίμενε στο αυτοκίνητο. Όταν γύρισε χωρίς τη συνοδό του, ο μικρός τον ρώτησε που ήταν. «Θα γυρίσει με τα πόδια γιατί έμενε εδώ κοντά», του είχε απαντήσει.

Η τελετουργία

Ακολουθούσε με ευλάβεια τα ίδια βήματα σε κάθε επίθεση. Πήγαινε με το φορτηγάκι του μέχρι τη λεωφόρο που βρίσκονταν οι ιερόδουλες. Επέλεγε το θύμα και την έφερνε στο σπίτι του. Ανέφερε πάντα στη συζήτηση τον γιο του και άφηνε τα παιχνίδια να φαίνονται στο διάδρομο, για να την καθησυχάσει. Είναι αδύνατον να της κάνει κακό ένας άνθρωπος που ζει ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού του, θα σκέφτοταν η κοπέλα. Έκαναν σεξ και ο Ridgway στραγγάλιζε το θύμα πάνω στο κρεβάτι. Αμέσως μετά, έβαζε τα σεντόνια στο πλυντήριο. Φόρτωνε το άψυχο σώμα της κοπέλας στο φορτηγάκι και οδηγούσε μέχρι τον ποταμό Green. Έκρυβε το πτώμα σε σημεία που μόνο εκείνος ήξερε. Ήθελε να το επισκεφτεί ξανά και ξανά, μέχρι το πτώμα να γεμίσει σκουλήκια.

Στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν νεκρόφιλος, αλλά ήταν μία μορφή συνεύρεσης που δε χρειαζόταν να πληρώσει.

Τα πρώτα θύματα

Στις 15 Ιουλίου του 1982 στις όχθες του ποταμού Γκριν βρέθηκε το γυμνό πτώμα μια νεαρής κοπέλας να επιπλέει στο νερό. Ήταν η 16χρονη Wendy Lee Coffield, το πρώτο θύμα του Gary Ridgway. Η Wendy είχε φύγει απ’ το σπίτι της και δούλευε ως ιερόδουλη στο Σιάτλ. Είχε στραγγαλιστεί και βρέθηκαν υπολείμματα σπέρματος στο σώμα της. Η αστυνομία συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, αλλα το 1982 η τεχνολογία δεν επέτρεπε λεπτομερή ανάλυση του DNA.

Μέχρι το Σεπτέμβριο, είχαν βρεθεί άλλα πέντε πτώματα. Η αστυνομία προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει κάποιο στοιχείο που θα οδηγούσε στο δολοφόνο, αλλά μάταια. Ο Ridgway σκότωνε ανενόχλητος, τουλάχιστον μία φορά το μήνα για χρόνια.

Η βοήθεια ενός άλλου δολοφόνου

Η υπόθεση τράβηξε το ενδιαφέρον ενός άλλου δολοφόνου, που βρισκόταν στη φυλακή. Το 1983, ο Ted Bundy που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δεκάδων γυναικών, θέλησε να μιλήσει στην αστυνομία για τη ψυχολογία του δολοφόνου του ποταμού Green.

Είπε ότι ο δολοφόνος θα γνώριζε κάποια απ’ τα θύματα και ότι λογικά θα υπήρχαν περισσότερα πτώματα θαμμένα στην περιοχή. Περιέγραψε την ευχαρίστηση που έπαιρνε ο δολοφόνος επειδή εξουσίαζε το θύμα. Εκτίμησε ότι ο δράστης ζούσε μόνος και όλες του οι σχέσεις με γυναίκες αποτύγχαναν. Επίσης εκτίμησε ότι ήταν λευκός, γύρω στα τριάντα και με σχετικά χαμηλό εισόδημα.

Η σύλληψη

Το 2001, την υπόθεση ανέλαβε μία ομάδα νεαρών ντετέκτιβ. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επέτρεπε την επανεξέταση του DNA που είχε βρεθεί στον τόπο του πρώτου εγκλήματος το 1982. Ταίριαζε με το DNA του Gary Ridgway. Βρήκαν μέχρι και υπολείμματα μπογιάς, που χρησιμοποιούσε ο Ridgway στη δουλειά του, όπου έβαφε φορτηγά.

Τον συνέλαβαν στις 30 Νοεμβρίου του 2001 και πολύ γρήγορα, ο Ridgway συμφώνησε να συνεργαστεί πλήρως με την αστυνομία, για να αποφύγει τη θανατική ποινή. Ομολόγησε όλες τις δολοφονίες και δήλωσε «ένοχος» για το θάνατο 48 γυναικών. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2003, ο Ridgway καταδικάστηκε σε 280 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top