Τέλος το πάρκο για τα ζευγαράκια

Τέλος το για τα ζευγαράκια

Τέλος Το Πάρκο Για Τα Ζευγαράκια

Γράφει ο

 

Το δημοτικό μας πάρκο με τη μακρόχρονη ιστορία του είναι στενά συνδεδεμένο με τη ζωή της πόλης μας.

Αποτελούσε πάντα το καμάρι μας γιατί ήταν από τα πρώτα πάρκα στην , σχεδιασμένο μάλιστα από τον καθηγητή Νίκο Κανταρτζή, ο οποίος σχεδίασε και τον Εθνικό Κήπο στην και όλα τα πάρκα της Αττικής.

Είχε όλων των ειδών τα καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, κέδρους και πανύψηλα πλατάνια, και στη μέση το σιντριβάνι με τα χρυσόψαρα.

Τέλος Το Πάρκο Για Τα ΖευγαράκιαΕπίσης ένα δασικό ξύλινο κιόσκι, όπου ο βασιλιάς Παύλος μαζί με την βασίλισσα Φρειδερίκη γευμάτισαν σε μια επίσκεψη τους στην .

Στο διπλανό χωμάτινο δημοτικό γήπεδο έγραψαν σελίδες δόξας οι ομάδες ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

Από αυτό ξεκινούσαν παλιά οι μαθητικές παρελάσεις, που διέσχιζαν την Μεγάλου Αλεξάνδρου για να φτάσουν και να περάσουν μπροστά από τους επισήμους στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Τέλος Το Πάρκο Για Τα ΖευγαράκιαΣήμερα εξακολουθεί να είναι πανέμορφο, με πίδακες νερού, μικρό ζωολογικό κήπο, το υπαίθριο θεατράκι, γραφικά γεφυράκια και λουλούδια, μάλιστα πολλοί νεόνυμφοι έρχονται να φωτογραφηθούν σ’ αυτό. Επίσης έγινε πανελλήνια γνωστό όταν λειτούργησε ως το Πάρκο των Χρωμάτων με την μαγευτική χριστουγεννιάτικη εικόνα με τα χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια και τον γιορταστικό διάκοσμο.

 

Εντούτοις, χάθηκε κάτι πολύ σημαντικό.

Όπως θυμούνται οι παλιοί, σ’ αυτό κατέληγε η κυριακάτικη «βόλτα», δηλαδή ο περίπατος πάνω-κάτω την Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τα αντρόγυνα ντυμένα στα καλά κυριακάτικα ρούχα να βαδίζουν αγκαζέ. Σ΄αυτήν την βόλτα δινόταν και η σπάνια ευκαιρία στους νεαρούς και νεαρές να ανταλλάσσουν κρυφές ματιές και ραβασάκια, όπως π.χ. «Το βράδυ θα σε περιμένω στο πάρκο».

Τέλος Το Πάρκο Για Τα ΖευγαράκιαΗ δυτική πλευρά του πάρκου, δηλαδή προς τη μεριά του παλιού νοσοκομείου, προσφερόταν για ερωτικά ραντεβού, αφού ήταν θεοσκότεινη και αρκετά ρομαντική ανάμεσα στα λουλούδια και τα δέντρα.

Αυτή η δυνατότητα, για κρυφά ραντεβού, ατόνησε στη συνέχεια τα επόμενα χρόνια όταν όλοι απέκτησαν αυτοκίνητο και τα ραντεβού κλείνονται πλέον όλες τις ώρες του 24ωρου, σε άλλα μέρη μακριά από την Κατερίνη και από κουτσομπόληδες με αδιάκριτα μάτια.

 

Η πρόσφατη και το lockdown, που μας υποχρεώνει να κινούμαστε εντός του δήμου σε ακτίνα μόνον δύο χιλιομέτρων, αναβίωσε κάπως τα ραντεβού στο πάρκο.

Μέχρι που αυτές τις μέρες δόθηκε η χαριστική βολή στα ζευγαράκια. Όπως ανακοινώθηκε από την ΔΗΠΑΚ (Δημοτικά Πάρκινγκ ), στο πάρκο θα τοποθετηθούν παντού κάμερες που θα παρακολουθούν όλες τις κινήσεις.

Τέλος Το Πάρκο Για Τα ΖευγαράκιαΟπότε τα ερωτευμένα ζευγαράκια δυστυχώς πρέπει να βρουν κάποιο άλλο μέρος για τις ρομαντικές τους συναντήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.