Όλα τα είχε η Μαριορή…

 

ΕΙΣ  ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ

 

Όλα τα είχε η Μαριορή…

 

…ο φερετζές της έλειπε!  Ετοιμάζεται ο σουλτάνος πασών των Τουρκιών να στείλει σημαία στη σελήνη! Η μεγαλομανία αυτού του ανθρώπου δε έχει όρια. Εδώ η οικονομία της χώρας κλυδωνίζεται, η ακρίβεια καλπάζει, ένα σωρό πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν βασικά αγαθά κι αυτός τον χαβά του.

Ήδη δοκίμασε τον πύραυλο για  μη επανδρωμένη αποστολή που θα στείλει την τουρκική σημαία στον δορυφόρο μας. «Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες!» Θα πει κανείς και τι έγινε; Είναι όμως έτσι;

Είναι γνωστό ότι παράπλευρα με τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας θέλει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Όχι πολλά· 5-6 βόμβες του φτάνουν. Αν αναπτύξει και τεχνογνωσία στους πυραύλους τότε θα μπει στο κλαμπ των μεγάλων και θα τον υπολογίζουν.

Αυτό το παιγνίδι με τα πυρηνικά πρέπει να σταματήσει. Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι βόμβες είναι τα σπίρτα στα χέρια πίθηκων για να κάψουν το δάσος που τους συντηρεί; Ποιος θα εμποδίσει τον δικτάτορα που χάνει έναν πόλεμο να καταφύγει στα πυρηνικά; Ποιος δεν θα πει πάνω στην απελπισία του «δική μου μάνα πέθανε, καμιά μην απομείνει;» ή ακόμα όπως είπε ο Σαμψών «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Εκεί που οι επιστήμονες κάνουν πειράματα για τον κορονοϊό ας βρουν το εμβόλιο ή το φάρμακο για τα παραφουσκωμένο «εγώ» για να ησυχάσει ο κόσμος. Είναι γνωστό ότι η ανθρωπότητα δεν ακολουθεί συνήθως στους σωστούς, τους μυαλωμένους, τους μετριοπαθείς αλλά μάλλον τους άπληστους. Άπληστους για χρήμα, για δόξα, για υστεροφημία. Το ότι αυτοί είναι σπίθες που ανεβαίνουν και θα κατεβούν σβήνοντας δεν το καταλαβαίνουν. Θέλουν συνέχεια να ανεβαίνουν παραβιάζοντας κάθε φυσικό νόμο. Το μόνο που μπορεί να κάνει μια σπίθα που κατεβαίνει είναι να βάλει φωτιά.

Ο δεν καταλαβαίνει από Διεθνές Δίκαιο αλλά μόνο από ισχύ και ωμή βία. Μπροστά στην επανεκλογή του και την επιβεβαίωση του κακοποιημένου τελευταία εγώ του, δεν βάζει τίποτε. Κι εμείς του στέλνουμε τον Υπουργό Εξωτερικών! Μια πρόσκληση που κρύβει παγίδες. Τι να συζητήσουν; Το καζάν-καζάν των τούρκων που σημαίνει τα εμά, εμά και τα εσά, πάλι εμά; Ερμηνεύουν το Διεθνές Δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας (που δεν υπέγραψαν) κατά πώς τους βολεύει και μας καλούν να συζητήσουμε πάνω σ’ αυτή τη βάση. Περιμένουμε κάποιο είδος εκβιασμού αφού σαν άνθρωποι δεν μπορούν να συζητήσουν.

Από πάνω μας ειρωνεύονται για τους εξοπλισμούς που μας στερούν ανάπτυξη κι ευημερία πράγμα που βέβαια είναι αλήθεια. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τίμημα να παραμείνουμε ελεύθεροι και όχι τούρκικο προτεκτοράτο.

 

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.