Αναστατώσεις στις διαβιώσεις.

Σφήνες του Αφεντούλη

Προσοχή, προσοχή(!), ακολουθεί βαρυσήμαντο μήνυμα της στήλης – άχτουνγκ, άχτουνγκ(!), εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, σπρέχεν.

Αναγνώστες μου, επειδή οι φυλλάδες του κυρίου εκδότη δεν κυκλοφορούν σαββατοκύριακα, ως γνωστόν, και με το πέρας της σημερινής αφήγησης στο χρονοντούλαπο θα μπει ένας ακόμη Σεπτέμβρης, όγδοος των Μνημονίων, που αντί ξέφωτου, περιμένουμε μεσοπρόθεσμους «κόφτες» να μειώσουν τα γλίσχρα εισοδήματά μας έτι περαιτέρω, για να μην ξεχνιόμαστε, σκεφτήκαμε να παραθέσουμε κατωτέρω θέμα συγκλονιστικό, ώστε διαταράσσοντας τη λιμνάζουσα μιζέρια, να αναφανεί ελπίδα ανάπτυξης.

Τέλος αγγέλματος, κατόπιν του οποίου κρίνουμε περιττό να τονίσουμε πως η συμμετοχή στην περιπέτεια απαιτεί λήψη προληπτικών μέτρων, ήτοι σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες σκευάσματα διατηρήσεως των «ατμοσφαιρών» ή άλλων εξαρτώμενων από αιφνίδιες αλλαγές βιολογικών δεικτών σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ναι, για(!), και τώρα που θωρακιστήκαμε, φύγαμε να συντονιστούμε με τα κελεύσματα τού «διεγέρτη, καλό, ε!», χαμηλοσυνταξιούχου, «Μήτσου», πομπωδώς διερωτωμένου:

 

Στεγανοποιώ κατ’ οίκον. Εσείς;…

 

Συγγνώμη, «εξοικονομώ κατ’ οίκον», θέλαμε να πούμε, ένεκα το επισκευαστικό, περιορισμού των απωλειών ενέργειας, πρόγραμμα που κατόπιν τριετούς παύσεως πληρωμών συνεχίζει τη χρηματοδότηση των ενδιαφερομένων από τον περασμένο Αύγουστο, αμφιβάλλει κανείς;

Δεν νομίζω(!), πάντα καλοδεχούμενες οι μονώσεις ενόψει χειμώνα γαρ, αλλά έχουμε κι ένα θυμητικό, γερό θυμητικό, εσείς αναγνώστες μου;

Αν όχι, μαζί με τα ευχάριστα στο προσκήνιο εμφανίσθηκε και το 2014, , 2 Νοεμβρίου, για την ακρίβεια.

Όταν την από τηλεοράσεως «» «Καλημέρα» στον Γιώργο Αυτιά είπαν οι κ.κ. Κώστας, «οπορτουνιστική που πάσχει από μικρομεγαλισμό η αξιωματική αντιπολίτευση», Μαρκόπουλος, βουλευτής της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης, «είμαστε πρώτο κόμμα», Βίτσας, γραμματέας των καλών συριζαίων,  Πάρις, «όσο αντιμετωπίζετε το Πα.Σο.Κ. ως παρελθόν, τόσο απομακρύνεστε απ’ την πραγματικότητα», Κουκουλόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Ζωή, «πού χάθηκε αυτή η ψυχή;», Αποστολοπούλου εκπρόσωπος του «Ποταμιού» για να ακολουθήσει πολιτική συζήτηση.

Που ρύθμιση τη ρύθμιση των εισέτι ατακτοποίητων «κόκκινων δανείων», τυχαίο(;), έφτασε στο εν λόγω πρόγραμμα με τη διαπίστωση πως τη ροή των εκταμιευμένων κονδυλίων εμποδίζουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, και τον έναντι της μικρής οθόνης «Μήτσο» να προσπαθεί να διαταράξει το ομολογημένο «κλίμα» αβελτηρίας:

Πρώτα, σχολιάζοντας: «Μπράβο, γκαντεμιά. Διότι, απουσία διπλών τζαμιών εισέρχονται, θύραθεν, ηλεκτρικό αναθερμασμένο, τηλέφωνο να κόβεται η λαλιά, χώρια οι φόροι εισοδήματος, ακινήτων κι ένας Θεός ξέρει τι άλλο, ακούει κανείς;».

Έπειτα άδων σε παράφραση Κώστα Βίρβου:

 

Στη ζωή μου πάντα εμπόδια, χασομέρια,

 

κάθε βήμα σταματούν αναποδιές,

πότε τρόικες θα φέρνουνε χουνέρια,

πότε κάλπες θα τρενάρουν τις δουλειές.

 

Ποιο καψόνι να ξεχάσω, ποιο να κλάψω,

δεν μου βγαίνει, μ’ ό,τι κι αν καταπιαστώ,

κι ένα μένει μαύρα όλα να τα βάψω,

να ‘χω μαύρο αν ξανά κοροϊδευτώ.

 

Από τα ψιλά στην άκρη όσα μείνανε,

λίγα – λίγα θα τα φαν λυπητερές

κι όσοι τις πριμοδοτήσεις παρατείνανε

μου αφήνουνε τις θύρες ανοιχτές.

 

Στη ζωή μου χασομέρια και εμπόδια

από κυβερνώντων τις αναβολές,

«μαύρο» περιμένει τους κομίζοντες

άλλο να μην κάνουν ζαβολιές,

 

και τέλος…

Λόγω περιορισμένου χώρου, αναγνώστες μου, ισχυρότερους κραδασμούς θα μεταδώσουμε από Δευτέρα κι ως τότε;

Τώρα, που όλο και κάτι από «εξοικονομώ» άρχισε να σαλεύει, συνεχίστε να ταρακουνιέστε στους ρυθμούς τού «διεγέρτη» μπας και πάρει πόδι η αναπαραδιά τού παρόντος, αμήν!…

-Ω-

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.