¨Αξίζουμε μια καλύτερη κοινωνία, αξίζουμε καλύτερα

Του κ. Ιωάννη 

Ως εν’ αναμονή πρωθυπουργός που θα αναλάβει καθήκοντα εξουσίας την επόμενη μέρα αλλά και ως Ηγέτης, εμφανίστηκε ο  τόσο κατά την ομιλία του στην όσο και κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποτελεί οριστικά παρελθόν για τη και ότι ο ίδιος διαθέτει αυτοπεποίθηση και πίστη στην εφαρμογή της «τολμηρής ατζέντας μεταρρυθμίσεων» για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας, που παρουσίασε κατά τη φετινή 82η ΔΕΘ.
Ο κ. αξιοποίησε τη συνέντευξη τύπου προκειμένου μέσα από τις απαντήσεις να ενισχύει τα βασικά μηνύματα που έστειλε  με την ομιλία του. Ο πρόεδρος της χαρακτήρισε ως μόνη κοινωνική πολιτική σήμερα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αποκλιμάκωση της ανεργίας σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ένα επενδυτικό σοκ και ο «μόνος μοχλός είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις» τονίζοντας ότι είναι προϋπόθεση η πολιτική αλλαγή και οι εκλογές καθώς όπως τόνισε «δεν πείθομαι από την επενδυτική μετάλλαξη του κ. Τσίπρα». «Η δική μου κυβέρνηση –είπε- θα είναι απολύτως αφοσιωμένη και συντονισμένη στο στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων».
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ σε ερώτηση δημοσιογράφου υποστήριξε ότι το πρόβλημα σήμερα στην αγορά εργασίας δεν είναι ο κατώτατος μισθός αλλά η εμμένοντας στη θέση υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων και κατά των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων. Ωστόσο φρόντισε να στείλει εκ νέου αυστηρά μηνύματα προς τους επιχειρηματίες που παραβιάζουν το εργατικό δίκαιο ή «έχουν παρκάρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό» και ζητούν θέλουν ρύθμιση των δανείων τους λέγοντας ότι «δεν είμαστε υπέρ της οποιασδήποτε επιχειρηματικότητας». Μάλιστα σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο».
Στις προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την επίτευξη της ανάπτυξης ήταν για ακόμα μια φορά η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ενώ ιεράρχησε ακόμη την ανάγκη άμεσης εκδίκασης υποθέσεων που αφορούν τις επενδύσεις και την απλοποίηση του αδειοδοτικού συστήματος. Για τις υπόλοιπες μειώσεις φόρων είπε ότι αυτές εξαρτώνται από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ενώ για τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για χρέη στο δημόσιο ανέφερε ότι «δεν θα υποσχεθώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω πράξη. Εγώ είπα ότι μπορούμε να έχουμε έναν μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις ηλεκτρονικές ».
Ο κ. Μητσοτάκης τόσο στην ομιλία του όσο και στην συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε αποφασισμένος, με όραμα, με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και προτάσεις. Στο μυαλό του όπως είπε είναι οι νέοι και οι κοινωνικά αδύναμοι συμπολίτες μας γιατί ως αξίζουμε μια καλύτερη κοινωνία, αξίζουμε καλύτερα. 

        ΜΕ ΤΙΜΗ 
ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

*Του κ. Μελέτη Ιωάννη για την κοινωνική πολιτική 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.