Cern: Ψάχνοντας το σωματίδιο του …Θεού!

Της Δέσποινας Ποικιλίδου

Μέρες τώρα μας ενημέρωναν από το κρατικό κανάλι πως θα μας παρουσιάσουν την επιστημονική έρευνα του CERN σχετικά την τελευταία προσπάθεια αναζήτησης του σωματιδίου του …Θεού. Έγιναν και άλλες προσπάθειες στο παρελθόν αλλά πάντα κάτι δεν πήγαινε καλά. Τώρα η αισιοδοξία τους πηγάζει από την πιο εξελιγμένη τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουν. 
   Ο Τζών Έλις, κορυφαίος επιστήμονας, εξηγεί πως ψάχνουνε για την “Suzy”, όπως ονόμασαν την επιτομή του «υπερσυμμετρικού» σύμπαντος. Με έναν επιταχυντή σε σήραγγα 100 χιλιομέτρων, διέκριναν σωματίδια ύλης και αντιύλης τα οποία όταν συγκρουσθούν καταστρέφονται, με αποτέλεσμα να χάνονται τα σωματίδια ύλης και να μένουν μόνο αυτά της αντιύλης.    
  Στα έγκατα της γης λοιπόν, σύμφωνα με τον Τζών Έλις, η επιστήμη ξεπερνάει τα όριά της, ενώ ταυτόχρονα οι νέες ανακαλύψεις δημιουργούν και νέα ερωτήματα.
   Αυτά, εν ολίγοις, όσα μπόρεσα να συγκρατήσω από το επιστημονικό αυτό ντοκιμαντέρ μη διαθέτοντας καμία εξειδικευμένη γνώση γύρω από τις θεωρίες για τη «δημιουργία» του σύμπαντος. Φυσικά, κάθε απλός θεατής δεν μπορεί παρά να παρακολουθήσει με ορθάνοιχτα μάτια τα υπερσύγχρονα μηχανήματα με τα οποία γίνεται αυτή η ….θεϊκή έρευνα. 
   Από την άλλη, σκέφτηκα με το πεπερασμένο μου μυαλό, γιατί όλοι αυτοί οι σοφοί επιστήμονες μπαίνουν σε αυτή την επίπονη προσπάθεια; Γιατί δεν ψάχνουν το θεϊκό σωματίδιο εκεί όπου εύκολα διαπιστώνεται; Μέσα σε ένα όμορφο λουλούδι, που κάθε χειμώνα μαραίνεται και κάθε άνοιξη ανθίζει πάλι με ολοπλούμιστα άνθη; Μέσα στην κάμπια που λίγο πριν πεθάνει μεταμορφώνεται σε μια γοητευτική πεταλούδα; Ποιος της «δίδαξε» να μεταλλάσσεται έτσι στην πρόσκαιρη ζωή της;   
   Γιατί δεν ψάχνουν σε «πάν δέντρον πεφυτευμένον παρά τους ρύακας των υδάτων, το οποίο δίδει τους καρπούς αυτού εν τω καιρώ αυτού και το φύλλο αυτού δεν μαραίνεται»; (Ψαλμ. α,3)   Γιατί δεν «εμβλέπουν τα πετεινά του ορανού ότι δεν σπείρωσιν ουδέ θερίζουσιν, ουδέ συνάγουν εις αποθήκας και ο Πατήρ ο ουράνιος τρέφει αυτά;» Γιατί δεν «παρατηρούν τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνουσι; Δεν κοπιάζουσιν, ουδέ κλώθουσι και όμως ουδέ ο Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού ενεδύθη ως εν τούτων» (Ματθ. ς 25)  
   Γιατί δεν ψάχνουν στο ίδιο τους το σώμα, μέσα στο κυκλοφοριακό και στο νευρικό τους σύστημα, να διαπιστώσουν με πόση δεξιοτεχνία τα σχεδίασε ο Μέγας καλλιτέχνης κι έβαλε μέσα τους μια καρδιά που χτυπάει αδιάκοπα εφ’ όρου ζωής;
   Θέλετε και άλλα πειστήρια; 
   Γιατί δεν το βλέπουν στο σύμπαν με τα άπειρα αστέρια και τους γαλαξίες που με τόση τάξη έθεσε ο πάνσοφος Νομοθέτης; Αυτός που ξεχώρισε το φώς από το σκοτάδι και έθεσε τους δύο φωστήρες στο δικό μας ουρανό, τον ήλιο και το φεγγάρι;          
   Μπορώ να παραθέσω ατέλειωτες αποδείξεις για να ενισχύσω την αδιαμφισβήτητη  πεποίθηση ότι όλα αυτά κάποιος τα έκανε. Όλοι γνωρίζουμε ότι σ’ αυτήν την μάταιη και πρόσκαιρη ζωή μας τίποτε δεν γίνεται από μόνο του. Πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο ένας και μοναδικός Θεός του οποίου τα «ίχνη» ψάχνουν οι σύγχρονοι άνθρωποι.   
   Εν κατακλείδι, θα πρότεινα στον Τζών Έλις η επόμενη προσπάθεια να αφορά την έρευνα για το σωματίδιο του … διαβόλου! Εν προκειμένω δεν θα δυσκολευτούν καθόλου. Θα το βρουν μπροστά τους σε κάθε βήμα. Παντού όπου υπάρχει πόλεμος, πείνα και δυστυχία. Μάλιστα προειδοποιώ τον αξιότιμο Τζών Έλις, μόλις το βρει, να προσέξει ιδιαίτερα μήπως ο πονηρός Όφις  τους καταστρέψει τα τόσο ακριβά μηχανήματα. Και αν μάλιστα με την έρευνά τους μπορούσαν και να τον «καθυστερήσουν» έστω, θα ήταν μια κάποια προσφορά στην ανθρωπότητα.   
     
Δέσποινα Ποικιλίδου
Ζωγράφος – Λογοτέχνης

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.