Δημοσκόπηση: Από τι παράγονται τα ακτινίδια;

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Στους 100 που ρωτήθηκαν, απάντησαν:

* Πρέπει να είναι δέντρο (23)

* Είναι κάτι σαν θάμνος αναρριχώμενος (34)

* Είναι τροπικά φρούτα, παράγονται στη Ζηλανδία (13)

*  Δεν ξέρω (18)

* Πρέπει να είναι αυτοφυές στην περιοχή απ΄την εποχή του Ομήρου, γιατί στην αρχή ονομάζονταν “φρούτα του Ολύμπου” (2)

* Είναι ένα είδος πατάτας (7)

* Παράγονται στα σούπερ μάρκετ (3) …

Και η σωστή απάντηση – να το πάρει το ποτάμι:

* Παράγονται στη Νέα Ζηλανδία και στις χώρες της νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, , Γαλλία, ).

* Είναι υποτροπικό φρούτο, η προέλευση του από την .

* Στα ξένα ονομάζεται κίβι από ένα ομώνυμο πουλί-εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας.

* Όταν γίνεται η συγκομιδή τους είναι πράγματι σκληρά σαν πατάτα και μαλακώνουν για να τα φάμε σε μερικές εβδομάδες (και σε 5-6 μέρες αν τα βάλουμε μαζί με δυο-τρία μήλα ή κυδώνια).

* Παράγονται από χαμηλό δέντρο-θάμνο που μοιάζει με κληματαριά κρεβατίνα και κρέμονται από κάτω σαν τα σταφύλια.

* Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες ποσότητες (πάνω από 20.000 στρέμματα περιβόλια) παράγονται στο νομό , με τα πιο νόστιμα ακτινίδια ποικιλίας Hayworth που εξάγονται στο εξωτερικό, ιδιαίτερα φέτος που οι γειτονικές χώρες Ιταλία και Ισπανία είχαν μειωμένη παραγωγή.

* Τα αγοράζουν οι έμποροι-μεσάζοντες απ’ τον παραγωγό πολύ φτηνά 30 – 50 λεπτά το κιλό, και πουλιoύνται πολύ ακριβά στα σουπερμάρκετ προς 2-4 ευρώ (στην προς 5-8 ευρώ).
 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.