Ε, όχι και έτσι κύριε Τσίπρα

Του Γιάννη Κορομήλη 

 

Γνωστό στους περισσότερους το ανέκδοτο. Όμως διδακτικό. Αξίζει κατά συνέπεια να τα επαναλάβουμε για αυτούς που δεν το ξέρουν. Κάποτε λοιπόν μια ομάδα Ελλήνων κυνηγών κυνηγούσε  σε ένα μεγάλο τροπικό δάσος. Μια ομάδα  αγρίων  λιονταριών τους πήρε στο.. κυνήγι. Αλαφιασμένοι τρέχουν να ξεφύγουν από την άγρια καταδίωξη και φτάνουν μπροστά σε ένα μεγάλο γεμάτο με… κροκόδειλους!
Τραγικό το δίλημμα αν μπουν στο ποτάμι για να ξεφύγουν από τα λιοντάρια θα τους κατασπαράξουν  οι πεινασμένοι κροκόδειλοι. Αν πάλι ψάξουν άλλη διέξοδο δεν μπορούν να βρουν και γιατί δεν γνωρίζον το μέρος αλλά και γιατί είναι σχεδόν εξαντλημένοι, δεν τους απέμειναν δυνάμεις. Τότε  ο αρχηγός τους είχε την εξής φαεινή ιδέα . Λέει λοιπόν: Θα μπω εγώ στο ποτάμι, θα τρέξουν όλοι οι κροκόδειλοι σε μένα θα με κατασπαράξουν βέβαια, αλλά εσείς θα έχετε μια ευκαιρία στο μεταξύ να μπείτε στο ποτάμι και ίσως τα καταφέρετε να φτάσετε στην απέναντι όχθη. Όπερ και εγένετο.
Μόλις μπήκε στο ποτάμι όλοι οι κροκόδειλοι ετρεξαν κατά πάνω του. Ο αρχικροκόδειλος τον πλησίασε και ακολούθησε ο εξής ο διάλογος:
 -Αρχικροκόδειλος: από πού είστε;
-Από την , απαντάει ο κυνηγός. 
-Και όπως τα πάτε εκεί με την κρίση;
– Κάθε μέρα και χειρότερα.
-Και έχετε ακόμα πρωθυπουργό εκείνον τον αμετανόητο ψεύτη τον Τσίπρα ή κάπως έτσι;
-Όχι μόνο τον έχουμε, αλλά όπως λέει, θα μείνει άλλα δυο χρόνια. Και απορημένος, αγανακτισμένος ίσως, ο αρχικροκόδειλος λέει:  Εσείς λοιπόν και αυτός δεν τρώγεστε με τίποτα. Και λέει στους συντρόφους του: πάμε ρε παιδιά ν α φύγουμε αυτοί δεν τρώγονται. Και μπροστά ο αρχηγός και πίσω οι υπόλοιποι κροκόδειλοι απομακρύνονται παντελώς από τους κυνηγούς. Οι οποίοι ανεμπόδιστοι πέρασαν το ποτάμι και γλύτωσαν.
Το ότι λέει ψέματα αδιακρίτως και διαχρονικά ο το ξέρουν και στη ζούγκλα. Και φυσικά στις Βρυξέλλες και στη Φραγκφούρτη και παντού. Αλλά αυτός ουδόλως ενδιαφέρεται. Συνεχίζει αδιαλείπτως τα ψέματα του όπου και όποτε το κρίνει σκόπιμο για τον ίδιο και τις επιδιώξεις του Στη βουλή μάλιστα, προ μηνών, όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης του είπε ευθέως: «είστε ψεύτης  κ. πρωθυπουργέ» ο Αλ. απάντησε: «Δεν είμαι ψεύτης κ. Μητσοτάκη. Απλά είχα αυταπάτες»!. Αλλά οι αυταπάτες είναι αλήθειες; όχι βέβαια. Απλώς είναι απάτες στον εαυτό του. Δηλαδή πιστεύει ψέματα (λαθεμένα πράγματα) κι αυτά τα ψέματα τα λέει και στον κόσμο. Κατά σύμπτωση βέβαια- όλως τυχαία!- αυτά τα ψέματα βολεύουν πρώτα τον ίδιο τον «αυταπατώμενο» και εξαπατούν τον λαό.
Μόλις προχθές Τρίτη, λίγο πριν αρχίσει η στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου από τα 15, ο κ. Πρωθυπουργός έκρινε ότι έπρεπε να πει και τα εξής: « Με τον Καμένο (τον συγκυβερνήτη του) που τον λέτε οπισθοδρομικό, πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης, η ιθαγένεια και  περνάει τώρα και η ταυτότητα φύλου». Άγνωστο πραγματικά γιατί είπε αυτό το ψέμα. Διότι για καραμπινάτο ψέμα πρόκειται. Τέτοιο που ούτε ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να το ονομάσει αυταπάτη. Θα μπορούσε επίσης (θεωρητικά) να επικαλεστεί «γεροντική άνοια» αλλά  νέος είναι ο άνθρωπος για τέτοιες εκφυλιστικές αρρώστιες.
Και είναι καραμπινάτο ψέμα διότι απλά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Αλλά: Το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2015 με 194 «ναι». Υπερψήφισαν οι βουλευτές , ΔΗΣΥ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, 19 της ΝΔ και μόνο τρεις (3) των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις). Ο  Π. Καμμένος δεν ψήφισε. Απείχε.
Διάταξη για την ιθαγένεια (στο νομοσχέδιο για τη γλωσσομάθεια)μαθητών αλλοδαπών: υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Ποτάμι, ΔΗΣΥ, . Ο Π. Καμμένος όχι μόνο δεν πήγε στη Βουλή αλλά επιπλέον ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε το άρθρο περί ιθαγένειας. Απλά αντικαταστάθηκε (ο κ. Κατσίκης) από τον Θ. Παπαχριστόπουλο.
Ο κ. Καμμένος μάλιστα σε δημόσια ομιλία του εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο, από την τηλεόραση μάλιστα, για το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας (στις 15 Δεκεμβρίου 2015): « Και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκο ανοχής για κτηνοβάτες (για να πηγαίνουν με σκύλο γάτες κ.λ.π.) θα ψηφίσω εγώ να παντρεύεται ο άλλος καμήλα»; Προχθές στο «περί αλλαγής φύλου από τα 15» έσωσαν την κυβέρνηση (όχι βέβαια ο Καμένος) αλλά το Ποτάμι κι ο Θεοχαρόπουλος. Αυτή είναι η αλήθεια.
Είναι απαράδεκτό πρωθυπουργός  χώρας να λέει ψέματα. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ψέματα που αποδεικνύονται εύκολα. Τα κάνει όλα αυτά γιατί πιστεύει πως υπάρχουν «κορόιδα» που τον ψηφίζουν ότι και να κάνει. Και υποστηρίζει, μάλιστα ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Είμαστε άραγε ως λαός τα «κορόιδα» που νομίζει;

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.