ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Απύθμενο θράσος

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο βρώμικος δικτάτορας από τον . Από όπου και να τον πιάσεις λερώνεσαι. Λαθρέμπορος όπλων, λαθρέμπορος ναρκωτικών, συνεργάτης με τζιχαντιστές, εξαγωγέας τρομοκρατών στην , δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε. Καταπατά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, βρίζει τον Μακρόν γιατί τον θεωρεί εμπόδιο στα σχέδιά του και διαχειρίζεται την σαν τσιφλίκι του. Πλουτίζει παράνομα μέσω κρατικών τραπεζών και αν ποτέ πέσει στα χέρια της δικαιοσύνης δεν τον βλέπουμε καλά τον λαιμό του.

  Αυτός λοιπόν ο «άνθρωπος» διαμαρτύρεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του γιατί, λέει, τον…αδικούν. Ζητά το δίκαιό του που κανείς δεν του το αναγνωρίζει και απειλεί να πάρει τον νόμο (!) στα χέρια του. Ζητά από την…Ευρώπη θρησκευτική ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί.

  Δεν διστάζει να ζητήσει από την Ευρώπη να  πουλήσει την και την Κύπρο για χάρη της Τουρκίας αφού αυτό την συμφέρει οικονομικά. Τα όνειρά του δεν τον αφήνουν να γίνει η του μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θέλει να σέρνει από τη μύτη  την Ευρώπη. Θέλει να μπει στους G10 δηλαδή στις δέκα πλουσιότερες χώρες του κόσμου και για να το πετύχει δεν θα διστάσει να πατήσει επί πτωμάτων, να καταπατήσει δικαιώματα και αν χρειαστεί να επιχειρήσει γενοκτονίες. Κι όλα αυτά για να γίνει αυτός πατερούλης της Τουρκίας στη θέση του Κεμάλ.

  Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη που δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της συζητά αν θα βάλεις κυρώσεις σε μια χώρα που δεν της φτάνει να είναι μια περιφερειακή δύναμη αλλά θέλει να είναι μέσα στους που διαμορφώνει τον κόσμο και δεν μπορεί να έχει δίπλα της ένα οικονομικό μεγαθήριο. Ήδη με τον Τραμπ είχε καταστρώσει σχέδιο για τη διάλυση της Ευρώπης κι εκείνος θα της έδινε ζωτικό χώρο για τα όνειρά της. Φυσικά αν οι ξαναμπούν στο παιγνίδι δεν τον βλέπουμε καλά τον Ταγίπ. Απλά βρήκε ένα κενό και μπήκε.

 Πάντως αυτή της στιγμή ενισχύει το ναυτικό του για να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο και θέλει οπωσδήποτε τα πέντε γερμανικά υποβρύχια. Και αντί να κοιτάξει την ευημερία του λαού του, μας έβαλε σε διαγωνισμό εξοπλισμών μήπως και πτωχεύσουν οι έμποροι όπλων.

 Αυτός λοιπόν ο σατραπίσκος ενώ λοιδορεί και γελοιοποιεί τους Ευρωπαίους τους προκαλεί: «Εδώ σας έχω δεμένους!». Θα του περάσει;

 

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.