ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Η παλινόρθωση των τσάρων

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Πάνω στην  αναμπουμπούλα με τον κορονοϊό και τον εξ ανατολών τρελό, πέρασε στα ψιλά μια είδηση που θα καθορίσει το μέλλον του τα επόμενα χρόνια. Μετά τη Δούμα, δηλαδή την κάτω βουλή της Ρωσίας, και το δημοψήφισμα δέχθηκε ότι ο μπορεί να είναι πρόεδρος όσο το βαστά  η καρδιά του.

   Τώρα είναι 67 ετών και η θητεία του λήγει το 2024. Με άλλες δύο θητείες φτάνουμε το 2036 οπότε με μια νέα του συντάγματος πάμε το 2048 οπότε θα είναι μόλις 95 ετών και έπεται συνέχεια.

  Έρμη Ρωσία… Τόσος αγώνας να διώξεις τους Ρομανόφ και σου ήρθε ουρανοκατέβατος ο νέος τσάρος. Βέβαια δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά από τις μυστικές υπηρεσίες κι αυτό εξηγεί την παντοδυναμία του αφού έχει από ένα φάκελο για κάθε αντίπαλο. Έτσι στην ψηφοφορία στη Δούμα που έχει 450 βουλευτές η πρότασή του ψηφίστηκε από 383 (μόνο 85%) ενώ εναντίον του δεν ψήφισε κανείς (ούτε κατά διάνοια  θα τολμούσε). Στο δημοψήφισμα περιορίστηκε (για να υπάρχει αληθοφάνεια) στο 71,4% αλλά μπορεί να είναι κι έτσι με τη μυστικοπάθεια που επικρατεί σ’ αυτή τη χώρα.

    Έτσι μετά τη Βόρειο Κορέα , τα εμιράτα, τα σουλτανάτα και τις δικτατορίες έχουμε ισόβιο πρόεδρο σε μια δημοκρατία όπου όποιος έχει αντίρρηση τον τρώει το μαύρο σκότος. Κι αυτή η δημοκρατία διατηρεί το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών που συνεχώς ανανεώνεται με νέα υπερόπλα. Και μετά μιλάμε για κορονοϊό.

   Για να λέμε του στραβού το δίκαιο μετά εκείνον τον γελοίο Γιέλτσιν ήταν η καλύτερη επιλογή που ανέβασε τη Ρωσία ψηλά και την ξανάκανε υπερδύναμη αν και τελευταία  δεν τα πάει καλά με την οικονομία.

  Θα θέλαμε να τον έβλεπαν από ψηλά ο Μαρξ, ο Λένιν, ο Στάλιν ή ο Γκορμπατσόφ και να αλληλο-φασκελώνονται. Γιατί εφεύραν ολόκληρο κοινωνικό (και ολίγο φιλοσοφικό) σύστημα για να κρατούν την εξουσία και ήρθε ένας τύπος που αντί να πετάει τσιτάτα (ρητά) παριστάνει τον αθλητή και τον ψηφίζουν με δύο χέρια. Ανάθεμα κι αν έχει διαβάσει το «κεφάλαιο» του Μαρξ. Θα πεις τώρα κι αυτοί που το διάβασαν τι κατάλαβαν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  Μπορεί στο αφού βαρεθεί να λέγεται «πρόεδρος» να το γυρίσει στο «τσάρος» που είναι κληρονομικό. Θα πείτε, δεν έχει τσάρεβιτς (γιο) αλλά η τσαροκρατία δεν αποκλείει τις γυναίκες. Υπόψη, μία από τις κόρες του λέγεται Αικατερίνη!

   Κώστας Δαλακιουρίδης  

Ειδήσεις και Ενημέρωση

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.