ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ; Μάγος ήτανε

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές μάλλον ο Μπάιντεν θα είναι ο νικητής των εκλογών στις . Ο Τραμπ το είχε ψυλλιαστεί αλλά περίμενε την  ήττα πολύ πιο βαριά και γι’ αυτό προφήτευε βία και νοθεία. Γιατί ο Ντοναλντάκος φοβάται και τους δικούς του που δεν βλέπουν την ώρα να τον ξεφορτωθούν αφού στην ουσία κυβερνά μόνος του, έχει δικούς του ψηφοφόρους και δεν ελέγχεται από κανένα.

   Η προσφυγή στη δικαιοσύνη θέλει στοιχεία και όχι λόγια του αέρα. Γιατί αυτό που μπορεί να γίνει είναι νέα καταμέτρηση όταν η διαφορά είναι μικρότερη της μονάδας. Το να πάει απευθείας στο ανώτατο δικαστήριο είναι περισσότερο απειλή παρά σοβαρή . Είναι σαν τους δικούς μας που απειλούν:

 -Θα σε πάω στον Άρειο Πάγο ρε!

   Το πόσο απρόοπτος είναι, φάνηκε στη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων όταν ενόσω ήταν ευνοϊκά ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση και να ανακηρυχθεί πρόεδρος. Κι όλα αυτά από τον πρώτο πολίτη της χώρας.

  Είναι σαν να γίνεται μποξ κι εκεί που πέφτουν βροχή οι γροθιές να ζητάει ο ένας πυγμάχος από τον διαιτητή να σταματήσει το αγώνα γιατί… νίκησε. Αυτά είναι παιδικά καμώματα και δεν ταιριάζουν σε μια μεγάλη . Κι εκεί είναι το κουμπί. Δεν είμαστε στις αρχές του εικοστού αιώνα για να απομονωθεί μια χώρα από τον έξω κόσμο και να κοιτάξει τη δουλειά της. Τα προβλήματα είναι παγκόσμια και δεν λύνονται με την απομόνωση. Η απόφασή του να αποσύρει τη χώρα του από τη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα ήταν ανεύθυνη. Σαν να έλεγε «ρυπαίνω και δεν πληρώνω» γιατί στο τέλος θα πληρώσει βέβαια κι αυτός αλλά κι άλλοι που δεν φταίνε.

   Τελικά ο άνθρωπος δεν κάνει για ηγέτης μεγάλης δύναμης. Είναι ένας σόουμαν, ένας ηθοποιός που προβάλει τον εαυτό του και τη σοφία του. Οι μαγκιές τού να πετάμε τη μάσκα λες και είμαστε μωρά που δεν μας αρέσει η κρέμα είναι για χαμηλού επιπέδου ψηφοφόρους. Κι όμως αν συζητήσει κανείς με ελληνοαμερικανούς τον έχουν σαν θεό. «Αυτός είναι για μας», λένε. «Είναι ο μόνος που κοίταξε τον μέσο αμερικανό αυτόν που δουλεύει και συντηρεί το κράτος όταν αυτό το μόνο που ξέρει είναι να φορολογεί άγρια και να δίνει επιδόματα σε τεμπέληδες»!

  Παραβλέπουν την ανευθυνότητα, τον βερμπαλισμό το χαμηλής ποιότητος χιούμορ, την αδυναμία για τους δικτάτορες και μένουν στον εαυτούλη τους: « για εμάς κανείς άλλος δεν φρόντισε μέχρι τώρα»!

    Αλλά αυτοί είμαστε οι άνθρωποι και σ’ όποιον αρέσουμε παρεκτός αν αυτός είναι ο !

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.