ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Παντουρκισμός

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Ο φιλόδοξος Σουλτάνος παίζει με τη φωτιά αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μείνει στη ιστορία σαν «μεγάλος». Έχει ξεδιπλώσει τα λάβαρα του παντουρκισμού  και παντού βλέπει δικαιώματα της Τουρκίας. Μερικά είναι γελοία όπως η ιδέα της γαλάζιας πατρίδας. Από που κι ως που οι Ούννοι που για να διαβούν τα ποτάμια έπαιρναν ντραμαμίνες (τρόπος του λέγειν) έγινε ναυτικός λαός;

  Τα νησιά του Αιγαίου κατοικούνταν αναντάμ παπαντάμ από και γι’ αυτό παρέμειναν στην κατοχή μας κι ας είναι δίπλα στις ακτές της Τουρκίας. Όποιος δει ένα χάρτη της περιοχής δίχως να έχει γνώσεις ιστορίας φαίνεται ότι έχουμε πολιορκήσει την Τουρκία και την στερήσαμε από την έξοδο στην ανοιχτή . Γι’ αυτό η μανία τους να μείνουν τα νησιά μας ανοχύρωτα.

  Βέβαια ο παντουρκισμός προβλέπει σε όποια χώρα υπάρχει συμπαγής πληθυσμός που μιλά τα τουρκικά, θα ανεξαρτητοποιείται και θα ενώνεται με τη μαμά Τουρκία. Υποψήφιες είναι περιοχές της Σιβηρίας, του Αφγανιστάν, του Τουρκομενιστάν,  του Ιράν, του Ιράκ της Συρίας της Βουλγαρίας  της Δυτικής Θράκης της Κύπρου και έπεται συνέχεια. Έχει μεγάλα όνειρα ο πατισάχ.

  Τώρα τελευταία χρησιμοποιεί το χαρτί του νεο-οθωμανισμού. Δηλαδή όσες χώρες ήταν στην οθωμανική αυτοκρατορία θα κάνουν ένα είδος κοινοπολιτείας για να υπηρετούν τα συμφέροντα της Άγκυρας. Ένα τόσος μεγάλος ηγέτης που έχει στο τσεπάκι του τον Τραμπ δεν μπορεί να ασφυκτιά στα όρια της Τουρκίας. Χρειάζεται ζωτικό χώρο όπως και ο Χίτλερ.

Το μακρινό όραμα προβλέπει κάποιου είδους κατάκτησης της…Ευρώπης. Ο Αττίλας παραλίγο θα τα κατάφερνε. Πέρασε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κι έφτασε ως τα σημερινά γαλλογερμανικά σύνορα και κατέβηκε ως τη Βουλγαρία. Σκοπός του ήταν να αρμέγει την όπως κάνει χρόνια τώρα ο Σουλτάνος. Γι αυτό και το στραπάτσο στον τον γέμισε μίσος.

  Ακολούθησε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής που αφού κατέλαβε την Ουγγαρία πολιόρκησε το 1530 την Βιέννη. Αναποδιές τον εμπόδισαν να προχωρήσει.

  Τελευταίος στη σειρά ο Ερντογάν ο Μεγαλομανής. Έχει εξοπλιστεί σαν αστακός αλλά αλίμονό του αν συναντήσει το χταπόδι. Το πρώτο σχέδιο να καταστεί η Τουρκία μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να κάνει κουμάντο σ’ αυτήν μαζί με τη απέτυχε. Τώρα ξεδιπλώνει νέα σχέδια ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης (με ξένα πετρέλαια) αλλά αυτά περνούν από την . Δυστυχώς πάλι σε εμάς έλαχε να σταματήσουμε τον ασιατικό σκοταδισμό. Εκτός κι αν ξυπνήσουν οι λωτοφάγοι της Εσπερίας.

Κώστας Δαλακιουρίδης

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.