ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ψάχνοντας για λίγο φως

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Ψάχνουμε με μανία σε παγκόσμια πλέον κλίμακα να βρούμε κάτι αισιόδοξο κάτι που να δώσει λίγο φως στην καταχνιά που μας τυλίγει.  Παντού μαυρίλα. Αλλά για σταθείτε μια στιγμή, τι λέει Σορβόννη;

   Θυμάστε τη συζήτηση που έγινε για τη χρήση μάσκας; Στην αρχή μας έλεγαν ότι πρέπει να τη φορούν μόνο όσοι νοσούν για να μη μεταδώσουν τον ιό. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι ένα 40% από φορείς μεταδίδουν τον ιό πριν εκδηλώσουν τα συμπτώματα κι ένα 35% τις πρώτες δύο ημέρες των συμπτωμάτων. Άρα λέγαμε όσα ξέραμε από άλλους ιούς.

  Μετά μας είπαν ότι πρέπει να φορούμε όλοι μάσκες. Οι κακές οι γλώσσες έλεγαν ότι ήταν μέτοχοι σε μασκοποιίες! Τώρα βγαίνει ο αιματολόγος καθηγητής Γ. Γεροτζιάφας και λέει κατηγορηματικά:

  «Η βαρύτητα της νόσου συνδέεται με την ποσότητα του ιικού φορτίου. Και σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η μάσκα. Για να τελειώσουν οποιεσδήποτε συζητήσεις αν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται, αν σταματάει τον ιό ή όχι! Η μάσκα θα ελαττώσει το φορτίο του ιού που εκπέμπω και θα ελαττώσει επίσης το φορτίο του ιού που θα πάρω».

  Λίγα λόγια και σταράτα! Το αν θα αρρωστήσω ή το πόσο βαριά θα αρρωστήσω είναι θέμα ιικού φορτίου άρα κυρίως θέμα μάσκας. Μάλιστα λέγεται ότι η μάσκα μπορεί να προκαλέσει εφόσον το ιικό φορτίο που περνά δεν είναι ικανό να μας αρρωστήσει αλλά μπορεί να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα. Όμως αυτό είναι θεωρία.

  Όμως υπάρχουν και δυσάρεστα για όσους αποθεραπευτούν γιατί υπάρχουν παρενέργειες σε πνεύμονες, κυκλοφοριακό, νεφρά και οπουδήποτε βρει ο ιός αδυναμία. Μια ασθενής μετά τη θεραπεία έβλεπε λιοντάρια και πιθήκους στο δωμάτιό της! Αυτά για τους νέους. Δεν είναι μόνο να τη γλιτώσεις πρέπει μετά να προσέχεις . Γι’ αυτό «φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά».

    Φυσικά αν σχηματίσει κανείς μια άποψη είναι δύσκολο να την αλλάξει ιδίως αν αυτή βασίζεται σε πίστη και όχι σε γνώση. Με την : δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε μητροπολίτης και να βάζει σε δοκιμασία την πίστη των πιστών με τη Θεία Κοινωνία και να το διατυμπανίζει. Με την υγεία των άλλων δεν παίζουμε. Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση…Τι θα πούμε μετά ότι δεν πίστευε πραγματικά;

   Όμως η έρευνα προχωρά. Κάθε τόσο βγαίνουν νέα πορίσματα ερευνών και καλό είναι να τα παρακολουθούμε.

    Τι θα έλεγε η μάνα που δεν άφηνε το παιδί της να φοράει μάσκα και του έδινε χαρτζιλίκι για κάθε μάσκα που αφαιρούσε από συμμαθητές του; Ότι έκανε λάθος; Δεν νομίζουμε.

  Ο Μπέρτραντ Ράσελ διάσημος μαθηματικός και δημιουργός κινήματος ειρήνης, έλεγε: «Δεν θα πέθαινα ποτέ για τις ιδέες μου γιατί μπορεί να έκανα λάθος»! Σήμερα βρείτε μου κάποιον που να παραδέχεται ότι έκανε λάθος! Και όχι μόνο αυτό αλλά διαδίδει τις ιδέες του μήπως τις στερηθεί η ανθρωπότητα!

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.