Εις ώτα μη ακουόντων: Σία κι αράξαμε.

    Ξαναγυρνάμε λοιπόν στα παλιά μας τα λημέρια μετά από μια ανάπαυλα. Όχι δεν ήμασταν σε διακοπές. Δοκιμάσαμε σε γενναίες δόσεις τη θερινή ραστώνη δηλαδή την ηδονή τού να μην κάνουμε τίποτε και απλά να υπάρχουμε!

  Είναι παρατηρημένο ότι από τις διακοπές γυρνά κανείς πεθαμένος από την κούραση. Απλά αλλάζει παραστάσεις. Αλλά και στη βεράντα του κανείς μπορεί να ανοίξει ένα βιβλίο και να βρεθεί όχι απλά σε άλλο αλλά σε ένα άλλο κόσμο ιδίως αν του αρέσει η επιστημονική φαντασία.

  Το βιβλίο έχει ένα καλό. Οποτεδήποτε το βαρεθεί κανείς, το παρατά χωρίς παρατράγουδα και φυσικά δεν κινδυνεύει από κορονοϊό που μπορεί να του βγάλει ξινές τις διακοπές.

  Αν το βιβλίο σας φαίνεται κουραστικό μπορείτε  να εφαρμόσετε εκείνο στο οποίο οι ανατολίτες είναι άφταστοι. Το χουζούρι, το ραχάτι, το αραλίκι. Βέβαια το χουζούρι σημαίνει κυρίως στο να κάνει κανείς κάτι αργά. Να μη σηκώνεται δηλαδή από το κρεβάτι πριν τις έντεκα, ή να κάνει τα πάντα με τη ρέγουλα, τουτέστιν γιαβάς-γιαβάς. Το ραχάτι πάλι είναι η απόλυτη απραξία. Εμείς προτιμήσαμε το αραλίκι δηλαδή αραχτοί στον καναπέ με το βιβλίο να πέφτει από τα χέρια μας και να ρεμβάζουμε, να αφήνουμε δηλαδή τη σκέψη ελεύθερη να περιπλανιέται άσκοπα.

  Φυσικά εχθρός στα παραπάνω είναι η τηλεόραση που είναι το πιο εκνευριστικό μαραφέτι που μας έδωσε η τεχνολογία, ιδίως όταν συνοδεύεται από διαφημίσεις. Μεταξύ μας δεν χάσαμε κα τίποτε. Άλλωστε ο Αύγουστος είναι ο μήνας των επαναλήψεων και δεν έχουμε καμιά διάθεση να δούμε για μυριοστή φορά το  «Κωνσταντίνου και Ελένης».

   Ωραία λοιπόν επιστρέψαμε· αλλά τι να γράψουμε; Για τον ή τον κορονοϊό ή το σήριαλ με τα σχολεία; Χιλιοειπωμένα. Πάντως τον Σεπτέμβρη τα φαίνεται άρχισαν να ασχολούνται και με άλλα θέματα δεδομένου ότι η τρομολαγνεία έχει και τα όριά της. Έτσι λοιπόν κι εμείς πρέπει να αρχίσουμε να βρίσκουμε άλλα θέματα ή να βλέπουμε τα ίδια από άλλη σκοπιά. Ακόμα μπορούμε να φιλοσοφούμε τα εγκόσμια αλλά και τα υπερκόσμια αφού ο υπόκοσμος δεν σηκώνει φιλοσοφία. Όμως εκείνο που θέλει σήμερα ο άνθρωπος είναι η εύθυμη πλευρά των πραγμάτων πράγμα όχι τόσο εύκολο. Ακόμα και το γέλιο κατάντησε κουραστικό. Σου λέει ο άλλος: «άσε μας ρε φίλε ο κόσμος καίγεται και συ τον χαβά σου»! Τέλος πάντων εμείς θα συνεχίσουμε για όσους έχουν την υπομονή να διαβάζουν την ταπεινή μας στήλη.

 

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.