ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τα εσά εμά

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ

    Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους διαπραγματεύσεις θα κάνουμε με τους Τούρκους. Αφού δεν διεκδικούμε τίποτε και διεκδικούν τα πάντα. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Θεωρούμε όλο το δικό μας καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτε αλλιώς θα είναι προδοσία. Ερμηνεύουμε τη νομολογία για το δίκαιο της θάλασσας όπως μας συμφέρει και το ίδιο κάνουν οι για λογαριασμό τους. Έτσι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν κανένα νόημα κι αυτό το ξέρουν όλοι. Μόνο ένα διεθνές δικαστήριο θα κρίνει και η κρίση του θα είναι σεβαστή αν και όχι αμερόληπτη.

  Εμείς θέλουμε να σπρώξουμε τα πράγματα μέχρι τον Νοέμβριο και οι Τούρκοι βιάζονται. Αν ήθελαν να πάνε δικαστικά θα το έκαναν από καιρό. Τι τις θέλουν τις διαπραγματεύσεις παρά να δείξουν ότι η δεν συζητά; Από την άλλη πλευρά αν δεν είναι βέβαιοι δεν αποτολμούν σύγκρουση.

  Αλλά σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι . Οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες τους. Επίσης έχουν ουκ ολίγους Τούρκους στα εδάφη τους. Κάπου τέσσερα εκατομμύρια από τους οποίους οι περισσότεροι με γερμανική υπηκοότητα. Οι μισοί από αυτούς ψηφίζουν. Ο πληθυσμός τους αυξάνει με ρυθμό 5% ενώ των Γερμανών μένει στάσιμος. Σε τριάντα χρόνια οι Τούρκοι θα πλειοψηφούν και θα παραμένουν ανεκπαίδευτοι. Επίσης οι περισσότεροι Τούρκοι ζουν με επιδόματα. Τι θα κάνει η ; Θα βάλει τα κάτω από το χαλί; Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τους άλλους μουσουλμάνους που θα στηρίξουν τον λόγω Αγίας Σοφίας η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Πολύ θα ήθελαν οι Γερμανοί τον Ερντογάν να φάει τα μούτρα του ενώ είναι αναγκαστικά συνεταιράκια.

   Ο καθένας σ’ αυτή την κατάσταση έχει τα συμφέροντά του κι αυτά θα στηρίξει. Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι και έχουμε ένα μανιακό που του αρέσει να παίζει με τα  σπίρτα. Προφανώς τρελαίνεται να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Αυτοθαυμάζεται μέχρι γελοιότητας και βάζει τον εαυτό του με τον και τον Τραμπ. Κι ενώ ο Τραμπ είναι ένας προβλέψιμος Νάρκισσος (αν δεν ταιριάζαμε…), ο Πούτιν είναι μια σουπιά από τις λίγες. Ο Ερντογάν ξέρει ότι αυτός που στο τέλος θα ωφεληθεί θα είναι η που έχει κι αυτή προβλήματα με τους Τουρκογενείς.

 Κι αν ο Ερντογάν ενεργοποιήσει τους S400; Θα του έλυναν πολλά προβλήματα αλλά θα του δημιουργούσαν περισσότερα.

  Όλη η υπόθεση είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι αλλά δεν  μπορούμε να φανταστούμε τον Ερντογάν να κόβει με τη χατζάρα του τον γόρδιο δεσμό. Και από την άλλη πλευρά έχουμε τους παλαβούς με τα πάρτι να φλερτάρουν με τον κορονοϊό.(Το ίδιο βέβαια και οι Τούρκοι). Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

   Κώστας Δαλακιουρίδης  

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.