ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τα σύνορα της καρδιά του

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένη την προσοχή του στα εμβόλια μήπως και του χρόνου γλιτώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη. Όλος; Δεν νομίζουμε. Κάποιος ονειρεύεται ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μετά μας καλεί σε διάλογο. Δηλαδή διάλογο κουφών.

Φυσικά τα πράγματα είναι απλά. Συζητούμε και βλέπουμε να μας χωρίζει άβυσσος. Ούτε εμείς μπορούμε να υποχωρήσουμε ούτε αυτοί. Η ρετσινιά της προδοσίας από τους υπερπατριώτες δεν φεύγει.

  Τι γίνεται; Πάμε στο δικαστήριο της Χάγης; Όχι λέει η . Το θέμα είναι να υποχωρήσει η από τις υπερβολικές διεκδικήσεις  της πάνω σε τουρκικές ιδιοκτησίες και χωρικά ύδατα. Και πού τελειώνουν αυτά; Μα στα σύνορα της καρδιάς του κ. . Τέτοια προκλητική δήλωση δεν ξανάγινε. Κοροϊδεύει ασύστολα τους Ευρωπαίους που επιμένουν να καθίσουμε να συζητήσουμε για να τα βρούμε. Τι να βρούμε;

  Ο κ. Ερντογάν ξέρει ότι με τη Χάγη πιθανόν να κερδίσει μερικά πράγματα αλλά δεν θα κερδίσει αυτά που θέλει. Και τι θέλει; Τα πάντα. Ήδη τα αδέλφια του καλούν την Τουρκία να τους απελευθερώσει. Δηλαδή πρώτα εισβάλει τα κάνει λαμπόγυαλο και μετά τον καλούν τα «αδέλφια» για τα περαιτέρω. Στην Αρμενία κάτι κατάφερε. 

  Το πρόβλημα είναι ότι η Δύση δεν θέλει να χάσει την Τουρκία. Την ρώτησε όμως αν θέλει να μείνει στη Δύση που ποτέ δεν ανήκε; Απλά θέλει τη Δύση σε ομηρία. Με τους Ρώσους τα βρήκε. Γιατί αυτοί ποτέ δεν ήταν στην οθωμανική αυτοκρατορία. Όσο ο Ταγίπ πάει με τα νερά τους δεν τους νοιάζει. Γιατί για να πετύχει η Τουρκία αυτά που θέλει, πρέπει να βάλει φωτιά στην Μεσόγειο. Οι Ρώσοι απλά θα ζεσταίνουν τα χέρια τους γιατί αυτό θέλουν. Χωρίς να κουνήσουν το δακτυλάκι τους θα έχουν οφέλη που δεν τα είδαν στον ύπνο τους.

Και η ; Ποιά Ευρώπη; Γιατί σε τέτοια ζητήματα υπάρχουν μόνο εθνικά κράτη που κοιτούν το συμφέρον τους. Γιατί η Ανατολική Μεσόγειος θα πάρει φωτιά. Τι τους νοιάζει τους Ισπανούς, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς ή όσους άλλους έχουν συμφέροντα;

Θα ξαναδούμε το ίδιο . Θα μας εκφράσουν τη συμπάθεια αλλά θα μας ζητήσουν να δείξουμε κατανόηση. Ο Ερντογάν το τραβάει στα άκρα. Θέλει να δει μέχρι ποιου σημείου γελιοποίησης θα φτάσει η Ευρώπη για να αντιδράσει. Ακριβώς ότι έκανε και ο Χίτλερ. Κάτι μας λέει όμως ότι η ιστορία θα επαναληφθεί σαν φάρσα. Και τότε θα δούμε ποια θα είναι τα θύματα αυτής της φάρσας.

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.