ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τι λέει ο άνθρωπος;

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Κάθε φορά που ο καπετάν Πάνος ανοίγει το στόμα του ετοιμαζόμαστε για τον ψυχίατρο. Γιατί η λογική επεξεργασία των όσων λέει δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Έτσι είτε ζούμε σε άλλο τόπο και χρόνο, είτε μιλάει μια αν.ελ.ηνιστική διάλεκτο που δεν υπακούει στη τρέχουσα λογική.

Μας λέει ότι θα κάνει το παν να μην περάσει η συμφωνία που έκανε ο καλύτερος πρωθυπουργός των μνημονίων. Γι’ αυτό θα πάει στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ να τους τρίξει τα δόντια. Αλλά αν δεν απατόμαστε πάει για την εισδοχή των Σκοπίων στη συμμαχία πράγμα που δεν έχει (όπως λέει) καμία σχέση με τη ! Αλλά χωρίς αυτή τη συμφωνία δεν θα δεχόταν η συμμαχία τα Σκόπια. Θα τρελαθούμε;

Μετά φοβερίζει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να μην περάσει η συμφωνία. Κι αυτό γίνεται μια βδομάδα μετά τις αγκαλιές και τα όμορφα λόγια. Επί πλέον δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν βγούμε από τα μνημόνια την ώρα που τα Σκόπια κάνουν ράλι να προλάβουν. Κι αν προλάβουν τι θα κάνει ο καπετάν Πάνος;

Μετά ο περί ού ο λόγος κύριος είναι πολύ καλά πληροφορημένος για το τι θέλουν τα αφεντικά. Δεν πρόκειται να βάλουν σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη βάση τους για να μη θυμώσει ο κ. Πάνος.

Έτσι έκατσε να συνεργαστεί με τον Αλέξη προκειμένου να μας αποτελειώσουν με νέο εγκεφαλικό.

Το σχέδιο προβλέπει ότι προκειμένου να μην γίνουν ρόμπα οι Αν.ελ, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 151 ψήφων χωρίς αυτούς (ή έστω χωρίς τον καπετάν Πάνο). Έτσι αρχικά απεχώρησε το Ποτάμι από το Κιν.αλ αφού έχει θετική άποψη για τη συμφωνία. Μετά θα προσεταιριστούν ανεξάρτητους κι αν δεν φτάσουν θα βοηθήσουν και οι Αν.ελ. Ο κ. Ζουράρις το είπε ξεκάθαρα: «δεν πρόκειται να καταψηφίσω μια αριστερή (που την είδε;) κυβέρνηση». Αλλά ο υπερ-σίγουρος είναι ο γιατρός που είναι έτοιμος από καιρό να σαλπάρει με τον Σύ.ρι.ζα.

Κι εδώ θα σταθούμε σε μια αδικία. Εδώ, όπως έλεγε ο συχωρεμένος ο Γιαννόπουλος έγιναν υπουργοί ένα σωρό τενεκέδες ξεγάνωτοι και άφησαν στην απέξω αυτό το ; Και μόνο τα δρομολόγια που έκανε από κόμμα σε κόμμα θα έπρεπε να τον κάνουν υπουργό συγκοινωνιών (υποδομών και μεταφορών το λένε τώρα). Βέβαια μια φορά μας έκοψε τη χολή όταν είπε ότι θα βρέξει τόσα λεφτά που δεν θα προλαβαίνουμε να τα μαζεύουμε αλλά τουλάχιστον μας έκανε να ονειρευτούμε ένα βράδυ.

Καλά τελικά τον καπετάν Πάνο τον βρήκαν, ή τους βρήκε;

Ειδήσεις και Ενημέρωση

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.