ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Τον έκαναν «ντα»

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Έγκυρες πηγές μας μετέδωσαν την είδηση: Ο Τούρκος πρόεδρος καθόταν σε μια χρυσή πολυθρόνα στο παλάτι του στην (530 εκ. ευρώ στοίχισε η λιτή αυτή κατοικία στους Τούρκους φορολογούμενους). Καθόταν λοιπόν κι έκλαιγε με αναφιλητά.

-Αχ τι θα γίνω τώρα;

– Μην κάνεις έτσι πολυχρονεμένε μου και μου ραγίζεις την καρδιά.

-Γιατί να μου το κάνει αυτό ο Πομπέο που με έγλειφε για να πω καμία καλή κουβέντα στον Ντόναλντ.

-Και γι’ αυτόν χολοσκάς αφέντη;

– Είπε ότι οι κινήσεις μου είναι επιθετικές!

-Δεν είναι;

-Ναι αλλά γιατί να το πει;

– Ασ’ τον να λέει . Αυτός τη δουλειά του κι εμείς τη δουλειά μας.

Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά τώρα τελευταία. Όταν το παρακάνει ο σουλτάνος, βγάζουν μια οργισμένη ανακοίνωση που την γράφει στα παλιά του (αν έχει) παπούτσια. Το σύστημα κρατάει εδώ και χρόνια. Και μη μας πείτε ότι δεν γνωρίζουν που το πάει.

Κι αυτή η ανοχή δεν είναι μόνο από τους δυτικούς. Ο Πούτιν έπαιξε το δικό του παιγνίδι στην Αρμενία. Άφησε τους Τούρκους να σφυροκοπούν τους Αρμένιους και τους σταμάτησε όταν τον βόλευε.

Δεν ξέρουμε τι συνεννόηση έκανε ο σουλτάνος με τους δυτικούς αλλά η παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Αβαντάρει τον Ταγίπ για να έχει προνομιακή πρόσβαση στον όποιον πλούτο του Αιγαίου και της Μεσογείου. Με τον Τραμπ κανείς δεν ξέρει τι συμφωνίες έκανε.

Πάντως η στάση των μας θυμίζει την στάση που κρατούσαν παλιά οι χωροφύλακες σε διαδηλώσεις. Ενώ οι αξιωματικοί τους κατσάδιαζαν, αυτοί εξακολουθούσαν να δέρνουν. Δεν καταλαβαίναμε. Πως είναι δυνατόν να μην υπακούν στις διαταγές ανωτέρων; Η εξήγηση ήταν απλή. Πριν την διαδήλωση οι αξιωματικοί λέγεται ότι έδιναν άλλες εντολές: «Να μην ακούτε τι σας λέμε εκείνη την ώρα. Όσο περισσότερο σας μαλώνουμε τόσο πιο δυνατά θα χτυπάτε»! Βέβαια δεν τα ακούσαμε οι ίδιοι, αλλά έτσι εξηγούνταν τα πράγματα.

Είναι επόμενο να μας δίνει στα νεύρα αυτό το θέατρο αλλά πολλούς τους ικανοποιεί: κατηγορούμενη η ! Ε και λοιπόν; Με τόσες κατηγορίες έπρεπε να καταδικαστεί και να επιβληθούν ποινές. Όσο τις είδατε, τις είδαμε.

Αργά ξυπνήσαμε. Όσο η τούρκικη αμυντική (;) βιομηχανία δούλευε υπερωρίες και η Τουρκία εξοπλιζόταν σαν αστακός εμείς κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου: Άσε θα καθαρίσουν οι σύμμαχοι»!

Τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.