ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Βήμα σημειωτόν

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Έκανε ένα κάποιο βήμα η είπε ο πρωθυπουργός μας, όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Δεν γνωρίζουμε από πού έβγαλε αυτό το συμπέρασμα πάντως εμείς δεν είδαμε κάτι θεαματικό. Το μόνο βήμα που είδαμε ήταν το βήμα σημειωτόν. Τώρα αν έδωσαν εντολή σε κάποιον αξιωματούχο να μελετήσει τη διαγωγή της και τα μέτρα που πρέπει να πάρει η αυτό θυμίζει το «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει.

Βέβαια αυτό ήταν εκ των προτέρων γνωστό όπως πρόβλεψε ανεπιφύλακτα το 40% του λαού σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Δεν είχαμε ψευδαισθήσεις.

   Ο κ. Δένδιας  όμως δεν υπήρξε τόσο διπλωματικός: «δυστυχώς η ΕΕ αρχίζει να αντιλαμβάνεται αλλά αργεί, διστάζει και μερικές φορές και οπισθοδρομεί.» Και «η ΕΕ έγινε για να εξαλείψει τον Πόλεμο στην και τώρα ανέχεται την απειλή πολέμου από την Τουρκία». Για να τα λέει αυτά ένας υπουργός εξωτερικών φαίνεται ότι τον έκαναν μπαρούτι οι ευρωπαίοι συνάδελφοί του.

  Φυσικά στην ΕΕ γίνονται άγρια παζάρια: Σου δίνω και μου δίνεις. Σε στηρίζω και με στηρίζεις. Στα θέματα ηθικής τάξης βάζουν το Ευρωκοινοβούλιο να βγάζει φλογερά  ψηφίσματα κι εκεί όλα τελειώνουν.

  Είχε δίκαιο ο Διονύσιος Σολωμός «Μοναχή τον δρόμο πήρες, εξανάλθες μοναχή. Δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί». Όλη η στρατηγική μας εξευμενισμού του θηρίου πάει στράφι. Μέλημά μας να μπει η Τουρκία στην ΕΕ. Χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και με τα μνημόνια να διαδέχεται το ένα το άλλο γιατί δεν τα δεχόμασταν λέει! Ούτε ανταλλακτικά ούτε βλήματα για τα αεροπλάνα δεν είχαμε. Και τώρα «τρεχάτε ποδαράκια μου». Κάπου έχει δίκαιο ο κ. Δένδιας. Όργωσε όλο τον κόσμο και είχαμε στήριξη εκτός ΕΕ!

    Φυσικά η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της. Περιμένει μια αποτυχία για να κερδίσει ψηφαλάκια. Από προτάσεις μηδέν. Διαβάσαμε μια έκθεση ιδεών για την δική της πολιτική κόντρα στην επιτροπή Πισαρίδη. Καλά που ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Ευχολόγια, γενικότητες ,προθέσεις, ότι πρέπει για να πάνε κατά ανέμου τα δισεκατομμύρια που θα πέσουν από την ΕΕ (Τώρα είναι καλή έ;)

  Αν δεν βάλαμε ούτε σ’ αυτά μυαλό τότε επαληθεύεται ο Χάρι Κλιν που έλεγε: «στην ξέρουμε μόνο δύο ταχύτητες. Τη νεκρά και την όπισθεν»!

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.