Ένα ενδιαφέρον περιστατικό

Της Δέσποινας Ποικιλίδου

Ο βαρύς χειμώνας άφησε πίσω του παγωμένους κήπους με λουλούδια,μπαλκόνια και βεράντες γεμάτες με ολάνθιστες γλάστρες που πάγωσαν. Στις ζαρντινιέρες του σπιτιού μου,τα μισοπαγωμένα κυκλάμινα με προκαλούσαν να τα φροντίσω με αντάλλαγμα τα υπέροχα άνθη που ήταν πρόθυμα να προσφέρουν την άνοιξη,προς τέρψιν των ματιών μου,καθώς και σε θέα του κάθε περαστικού.

            Έτσι λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη,βγήκα στο μπαλκόνι και άρχισα να απομακρύνω τα παγωμένα φύλλα τους για να μπορέσουν τα υπόλοιπα να αναπτυχθούν. Παραδόξως ανάμεσα στο τελευταίο κυκλάμινο,βρήκα αναπάντεχα ένα ……. ολόκληρο καρύδι. Απόρησα. Δεν μπορούσα να φανταστώ που βρέθηκε το καρύδι αυτό πάνω στο κυκλάμινο;

            Πρόλαβα και ρώτησα τον γιο μου,που την στιγμή εκείνη ετοιμαζόταν να φύγει για την εργασία του,και μου είπε πως,σίγουρα το έριξε η καρακάξα που τριγυρνούσε γύρω στο μας. Μου είπε επίσης πως,η καρακάξα ρίχνει καρύδια μπροστά σε κάποιο αυτοκίνητο για να τα σπάσει με τις ρόδες του,και όταν αποτύχει τα παίρνει και τα ρίχνει στο επόμενο αυτοκίνητο και όταν σπάσουν τα παίρνει και τα τρώει.

            Έμεινα έκπληκτη γι’αυτά που έμαθα στα εν ευρωστία που διάγω!!!

            Γηράσκω αεί διδασκόμενη…

            Του λοιπού μένει σε μένα να καταλάβω και να εξηγήσω το ερώτημα που προκύπτει: ποιος  έδωσε αυτή την σοφία σε αυτό το πετούμενο,να ζει και να επιβιώνει με αυτόν τον τρόπο; Άθελά μου,ο νους μου ταξιδεύει στο παρελθόν όταν ο Κύριος Ιησούς διδάσκοντας τα πλήθη,τόνισε: «Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού,ότι δεν σπείρουσιν,ουδέ θερίζουσιν,ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας,και ο Πατήρ σας ο ουράνιος τρέφει αυτά.» Ματθαίος ζ’ 26.

            Ένα άλλο εξίσου ενδιαφέρον περιστατικό με τα ίδια πτηνά που έριξαν το καρύδι στα κυκλάμινα στη ζαρντινιέρα της βεράντας μου,συναντούμε στο βιβλίων των Βασιλέων Α’,της Παλαιάς Διαθήκης,κεφ.ιζ’ 1-6,όπου συνοπτικά αναφέρεται στον προφήτη Ηλία το οποίο κυνηγούσε να σκοτώσει ο Αχαάβ.

            Ποιος ήταν ο Αχαάβ; Ο Αχαάβ ήταν ο βασιλιάς του ,που βασίλευσε στην Σαμάρεια είκοσι δύο έτη. «Και έπραξε πονηρά ενώπιον του Κυρίου,υπέρ πάντας τους προ αυτού». Και επιπλέον,«έλαβε διά γυναίκαν του την Ιεζάβελ,την θυγατέρα του βασιλέα των Σιδωνίων,και πήγε και ελάτρευε τον Βάαλ, και τον προσκύνησε…» Ά  Βασιλέων ιζ’ 29-33.

            Αυτός λοιπόν ο άθλιος βασιλιάς και η παροιμιώδης κακιά του,εξόργισαν τον Θεό και έστειλε του Ηλία να του πει πως τα επόμενα έτη θα γίνει ανομβρία μέχρι να τον ειδοποιήσει πάλι ο Θεός με τον Ηλία. Και επειδή κινδύνευε ο Ηλίας από τον Αχαάβ του είπε:«Αναχώρησον εντεύθεν …και κρύφθητι…απέναντι του Ιορδάνου· και θέλεις πίνει εκ του χειμάρρου· προσέταξα δε τους κόρακας,να σε τρέφωσιν εκεί….και οι κόρακες έφερον εις αυτόν άρτον και κρέας το πρωί,και άρτον και κρέας την εσπέραν..» Ά  Βασιλέων ιζ’ 1-6.

            Να λοιπόν η απάντηση,για το ποιος και το γιατί έδωσε  την σοφία σ’αυτό το πτηνό να ενεργεί μ’αυτόν τον αξιοθαύμαστο τρόπο!..

            Και όταν ο Ιησούς μας προτρέπει: «Μη μεριμνάτε περί της ζωής σας,τι να φάγητε και τι να πίητε·μηδέ τι να ενδυθείτε». Ματθαίος ζ΄25,το εννοεί πραγματικά…

Αλήθεια πόσο ασφαλείς και αμέριμνοι μπορούμε να είμαστε με έναν τέτοιο Ουράνιο Πατέρα που φροντίζει για εμάς!….. Αμήν.

Δέσποινα Χαρ. Ποικιλίδου

Ζωγράφος -Λογοτέχνης

Υ.Γ. Ανοιχτή πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες στην παρουσίαση του βιβλίου μου,την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου,στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «»,με τίτλο «Επίγεια ». Ετοιμοπαράδοτο επίσης είναι και το άλλο βιβλίο μου,από τις εκδόσεις «Μάτι» με τον τίτλο «Συστημένο γράμμα στο προ-προπάππου μας Αδάμ».

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.