Επισημάνσεις για το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα

Γράφει ο Μελέτης Ιωάννης, Στέλεχος ΝΔ

Την Τετάρτη, 01/11/2017 στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο ξενοδοχείο Epirus Palace Hotel, πραγματοποιήθηκε το 3ο  Προσυνέδριο του Κόμματός μας για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη. Ως μέλος του Κόμματος και εκπρόσωπος μιας ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, όπως είναι τα Άτομα Με , θεώρησα χρέος μου να κάνω μια επίκαιρη  τοποθέτηση για την στήριξη των ατόμων αυτών. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των , είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Πρόεδρός μας κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ:
    
       Όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε στο 3ο Προσυνέδριο,   Η ΣΥΡΙΖΑ – έκανε τους φτωχούς φτωχότερους. H αναίτια παράταση της κρίσης, με τις κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία 3 χρόνια, έχει οδηγήσει περίπου 1 στους 4 πολίτες στη φτώχεια, την απελπισία και την έλλειψη προοπτικής. Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι μεγαλύτεροι αλλά και οι νεότεροι, είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί βασικό εμπόδιο στην επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την ομαλότητα, την καθηλώνει στη στασιμότητα και εξωθεί χιλιάδες Έλληνες στη ή στην ακραία φτώχεια.
Οι ευχές και οι διακηρύξεις δεν αρκούν. Η Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό Κόμμα που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η ιδεολογία της συνδυάζει την ελευθερία με την αλληλεγγύη. Χωρίς οικονομική ελευθερία δεν παράγεται πλούτος. Αλλά και χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. Μια πολιτική αλληλεγγύης έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα, με στοχευμένες πολιτικές έμπρακτης βοήθειας, αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Για αυτό θα ήθελα να επισημάνω, ότι σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, εντάσσονται και τα άτομα με αναπηρία. Στον ευρύτερο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εργάζονται ΑΜΕΑ με σημαντική προσφορά στις Υπηρεσίες τους, τα οποία όμως εν έτη 2017 τυγχάνουν ακόμη  ρατσιστικής αντιμετώπισης. Χρειάζονται γενναίες πολιτικές για την προστασία των εργαζόμενων και ανέργων ΑΜΕΑ καθώς και δημιουργία θέσεων εργασίας για ΑΜΕΑ, με πρωτοβουλίες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και από τις οργανώσεις ΑΜΕΑ. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι η δημιουργία σε κάθε περιφέρεια αυτοτελούς Υπηρεσίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα ΑΜΕΑ και τους ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με την Πρόνοια και τους φορείς – μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Επίσης, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εργάζονται ΑΜΕΑ με απόσπαση σε διάφορες υπηρεσίες. Απαιτούνται πρωτοβουλίες για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ατόμων αυτών, τόσο για λόγους κοινωνικής πολιτικής όσο και γιατί η προσφορά τους στις Υπηρεσίες τους είναι σημαντική και αναγνωρισμένη.

ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΝΔ

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.