Για Έναν Ευσυνείδητο Ιερέα της Πόλης μας

Γράφει ο Γιάννης Κλιγκόπουλος

«Όσοι οδηγούνται από το πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι υιοί Θεού». Αυτό είναι και το καθήκον που έχουμε όλοι ως χριστιανοί, αλλά ιδιαιτέρως είναι το κύριο καθήκον για τους καθοδηγητές του πληρώματος της εκκλησίας, τους ιερείς.
Το του ιερέα ήταν και είναι τεράστιο! Είναι η προς τον Θεό ευσέβεια, ο ζήλος για το θέλημά Του, η ακούραστη πηγή ενέργειας στο να διδάξει, να κατηχήσει, να οδηγήσει, να στηρίξει, να θυσιαστεί για το λαό του!
 
Κάτω από αυτό το πνεύμα της αληθινής αγάπης και της αφέσεως του εαυτού του στους πιστούς του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης,  είναι και ο ιερέας, πατήρ Σταύρος Ευθυμιάδης. Ο εν λόγω ιερέας, από τη στιγμή που συνλειτούργησε με τον καθ΄ όλα  άξιο ιερέα, πάτερ Γεώργιο, έθεσε τον εαυτό του θυσιαζόμενος καθημερινά να δώσει νέα πνοή και να βοηθήσει τους πιστούς να ανέβουμε πνευματικά μεταμορφώνοντας τους εαυτούς μας. Δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για το καλό των πιστών. Δεν κάμφθηκε από τους λίγους και συνεχίζει, με τον τρόπο του, να εφαρμόζει πιστά αυτά που θέλει να διδάξει με επιμονή και υπομονή!
 
Οι μεγάλες στιγμές της ζωής μας συγγενεύουν πάτερ Σταύρο με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες που προσπαθούν να μας αλλάξουν κατεύθυνση. Και αν κάποιοι, στο διάβα της ζωής, μας κρίνουν άδικα, πρέπει να μάθουμε – και να τους το πούμε – ότι οι σημερινοί ηττημένοι είναι οι αυριανοί νικητές…
 
Στον αιδεσιμότατο πατέρα Σταύρο εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την ταπεινή και επιτυχημένη παρουσία του στην λειτουργία του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης, της πολιούχου της πόλης μας, του ευχόμαστε δε, κάθε χαρά και ευλογία στο έργο της Ορθοδοξίας! 
 
Με εκτίμηση,
 
Γιάννης Κλιγκόπουλος

 

 

Φώτο αρχείου

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.