Γιατί στηρίζει ο Τσίπρας την Συμφωνία ;

Του Φώντα Μπαραλιάκου – Οικονομολόγου/Σύμβουλου Επιχειρήσεων

«Είναι γεγονός ότι στη συμφωνία υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» , είναι γεγονός ότι αυτή ανήκει στη νοτιοσλαβική ομάδα γλωσσών και αυτό είναι κάτι που είναι αποδεκτό και αποτελεί μέρος της συμφωνίας» 

Αυτά δηλώνει προκλητικά ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ κ. Ζάεφ προσθέτοντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, ενώ έκανε και παρατηρήσεις προς την ελληνική πλευρά να είναι πιο προσεκτική στις δηλώσεις της και ότι «το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τη «μακεδονική» μας γλώσσα, είναι αποδεκτό και αναγνωρίζεται από την »

Με λίγα λόγια ο Σκοπιανός πρωθυπουργός λέει ότι το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την μακεδονική γλώσσα με την Συμφωνία γίνεται δεκτό και αναγνωρίζεται μάλιστα και από την Ελλάδα !!! 

Το εύλογο ερώτημα του Έλληνα πολίτη είναι : η ελληνική πλευρά πως αντιμετωπίζει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις; Πως αντιδρά; 

Η απάντηση έρχεται από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα και από τους βουλευτές της που αφενός δεν τολμούν να σχολιάσουν την στάση του Ζάεφ και αφετέρου εξακολουθούν να στηρίζουν την

Συμφωνία και φυσικά ούτε καν περνάει από το μυαλό τους να την καταγγείλουν ή έστω να την αμφισβητήσουν.  

Ας μη ξεχνάμε ότι η συμφωνία υπάρχει γιατί ο κ.Καμμένος αφού πρώτα έδωσε στους Κοντζιά και  Τσίπρα το στυλό να την υπογράψει, καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ. 

Ο κ. Καμμένος όσες δηλώσεις και να κάνει, όσες μεγάλα λόγια και να λέει, για να δικαιολογήσει την στήριξη που προσφέρει στον κ. Τσίπρα, στην ουσία προωθεί την εφαρμογή της Συμφωνίας. Γιατί η Συμφωνία εξακολουθεί να υπάρχει λόγω της στήριξης του Καμμένου προς την Κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να την κυρώσει. 

Η ΝΔ από την αρχή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παραχωρώντας την δήθεν «μακεδονική εθνότητα» και γλώσσα δίνει και το έναυσμα σους γείτονες για αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Δυστυχώς για την Πατρίδα πολύ γρήγορα δικαιώνεται . 

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει άβουλη, παρατηρητής. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτές τις εξελίξεις.  

Η ιστορία θα γράψει ότι αυτή η Κυβέρνηση ήταν η πρώτη και η μόνη που παραχώρησε «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. 

Είναι ξεκάθαρο πια, ότι το Σκοπιανό δεν «άνοιξε» από μόνο του. Προφανώς (και είμαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και αυτό, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε στο WikiLeaks το τηλεγράφημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια τον Ιούλιο του 2008, ότι η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα « της » υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφάλιζε την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας ) ήταν μέρος μίας συμφωνίας, μιας ανταλλαγής σε βάρος της Ελλάδας, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και σε ξένα συμφέροντα. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και σήμερα οι ξένοι χαρακτηρίζουν τον κ. Τσίπρα ως τον πιο βολικό πρωθυπουργό που συνάντησαν ποτέ σε διαπραγμάτευση … 

Ο μόνος δρόμος για τη μη κύρωση της Συμφωνίας είναι η διεξαγωγή εκλογών και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται . 

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Πατρίδα μας και δεν πρέπει να περάσει ! 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.