Μυαλά πολλά. Οξυδέρκεια υπάρχει;…

Σφήνες του Αφεντούλη

Όταν στην πρώτη οκτωβριανή του Γιώργου Αυτιά, από τηλεοράσεως «» και οποιαδήποτε συσχέτιση με επαναστατημένους μπολσεβίκους κρίνεται τουλάχιστον ατυχής, σπεύδουμε να διευκρινίσουμε, ο σύντροφος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, επιχειρώντας αναδρομής στο πρώτο εξάμηνο του 2015, που η πρωτόγνωρη αναλγησία των εταίρων – δανειστών είχε κατάληξη τα «» του «Γιάνη», για να μην ξεχνιόμαστε, αποφαίνεται (σ.σ. ελεύθερη απόδοση) «βάλαμε μυαλό κατόπιν τούτων», ο φιλελεύθερος χαμηλοσυνταξιούχος, «Μήτσος», προκειμένου να επικροτήσει τη «δεύτερη φορά αριστερά» αναγνώριση της παγκόσμιας καπιταλιστικής πραγματικότητας ή να προτείνει κάλπες, η συνέχεια θα δείξει, είναι να μην πιάσει τις διασκευές εμπνευσμένων πονημάτων του Τάκη Μουσαφίρη, άδοντας:

Ζητούνται νόες.

Διανοήσεις πού πουλάν, να σου πάρω μια, / πες μου πού πουλάν μυαλά, να σου πάρω σκέψη, / οξυδέρκειες πού πουλάν, να σου πάρω μια, / ποιος πουλάει εγκέφαλους, μήνυμα να πέμψει.

Ζητώ ιδέες σοβαρές, / ν’ ανασάνει ο κοσμάκης, / θέλω διανοητές / πέραν πάσης αυταπάτης, / θέλω υπουργούς της πράξης.

Θέλω να ‘ναι αετοί, / να τους τρέμουν τα ξεφτέρια, / το μυαλό τους κοφτερό, / να μπαλώνουνε τεφτέρια, / θέλω να ‘ναι αετοί,

πείτε κι εσείς, αναγνώστες μου.

Πείτε κι εσείς, καθόσον η σύζυγος, κυρία «Μήτσαινα», εκ της αριστερής αλληλεγγύης ορμώμενη, μαύρη η ώρα που ζητήσαμε το χέρι της για να συντάσσει αντίλογους, ας προσέχαμε(!), θεώρησε την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο αντιπολιτευτική, αλλά κι ένεκα οι βασισμένοι σε πρωτογενή σκέψη ενός Μουσαφίρη συλλογισμοί άκρως προσβλητική.

Ως εκ τούτου, σήκωσε το γάντι, εν τω άμα, ποιο «άμα» δεν γίνεται, κι όποιος εξ υμών των αναγνωστών προτίθεται, εύλογα, να διερωτηθεί: «Ύστερα από τόσα γλυκανάλατα φαιδρολογήματα, τους “μουσαφίρηδες” βρήκε ενοχλητικούς, η μανδάμ;» κάλλιο να περιμένει τη συνέχεια.

Διότι, προς απάντησή μας, δεν εκπέμφθηκαν συνήθεις, αναγραφόμενοι στα λεξικά της Πειραιώς, ένθα το στρατηγείο της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, χαρακτηρισμοί, όπως «νομπελίστες του λαϊκισμού», «πάνω που θα σκίζατε τα , φέρατε τρίτο και τέταρτο, να με το συμπάθιο», του Αδώνιδος αυτό, προς αποφυγή τυχόν υποψιών περί ιδιοποιήσεως ευφυολογημάτων τρίτων, ενημερώνουμε, ή άλλα πομπώδη επιτίμια, αναγνώστες μου.

Δι’ οργισμένης φωνής τής συντρόφισσας, «εκτοξεύθηκε» η διασκευή θανατηφόρου άσματος τής Φωτεινής Μαυράκη:

Μουσαφιραίοι είμαστε στο χώμα που πατάμε,

απ’ το μηδέν προήρθαμε και στο μηδέν θα πάμε.

Μικροί μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί

χρωστάμε όλοι, στο χάρο μια ψυχή.

 

Όμως, με τον Μητσοτάκη στο τιμόνι τώρα,

έρχονται αποδημίες, όλες πριν την ώρα.

Οι πρωτοποριακές σας λύσεις

φέρουν όνομα «απολύσεις»,

τους αδύναμους ψάξε βρες τους, / «πετσί με κόκαλο», Θεός σ’χωρέσ’ τους(!),

κι αν δεν γίναμε «πύ-πύ- πύραυλοι», να μοιάζει ο βορειοκορεάτης «Rocket Man – πυραυλάνθρωπος ντε!» του νέας κοπής «πλανητάρχη» κατάλληλος για νούμερα πλανόδιου τσίρκο, το οφείλουμε στον εμπειροτέχνη πολιτικό αναλυτή, θείο Αφεντούλη.

Που αναφέροντας την ιπποκράτεια, αν δεν απατόμαστε, ρήση: «Ιστορία μελέτα. Έτσι όχι μόνο […] τη ζωή σου θα κάμεις […] χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο» πέτυχε να γαληνέψουμε, με αντάλλαγμα την εν ευθέτω χρόνω ιστορική, από «σφηνών», έρευνα περί χαρισματικών νοών.

Νόες, ικανοί να μας οδηγήσουν σε ξέφωτο, δηλαδή, αμήν και πού ‘ν’ τοι, αναγνώστες μου, αμήν και πού ‘ν’ τοι!…

-Ω-

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.