Μύλος και για το φύλο;…

Σφήνες του Αφεντούλη

Εντάξει, αναγνώστες μου. Το φαινόμενο απαξίωσης της Βουλής λόγω μεγαλοστομιών των ενοίκων της, ύστερα από τόσες, επί παντός επιστητού, ξιφουλκήσεις δεν είναι πρωτόγνωρο, αντικρίζοντας τον τίτλο του εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή, θείου Αφεντούλη, θα πείτε.

που σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει, βέβαια, ότι στερούνται πρωτοτυπίας και τα κατωτέρω σχόλια τού χαμηλοσυνταξιούχου, «Μήτσου», μη ειδήμων περί τα «διαφυλικά» πλην εξπέρ επί αγροτικών ζητημάτων, ενημερώνουμε, εξ ου και η περαιτέρω αποσαφήνιση του «μύλου», διά της δενδροκομικής, τι γράφω ο άνθρωπος(!), συγκρίσεως:

 

Καμαρώστε οι μηλιές άνω ποταμών μιλιές.

 

Κακά τα ψέματα, αναγνώστες μου. Αποκαλυπτικό «κλίμα» ανάλογο με το κοινοβουλευτικό τής Τρίτης, 10 Οκτωβρίου, μέρα υπερψήφισης της «ταυτότητας φύλου» – 171 ψήφοι υπέρ, 114 κατά, ένα το κρατούμενο! – σε περιβόλι δεν παρατηρείται ούτε όταν τα φυλλοβόλα δένδρα απογυμνώνονται ενόψει χειμώνα, αμφιβάλλει κανείς;

Δεν νομίζω(!), ρητορικά αποφαινόμαστε, εικασία που θα σταματούσε εδώ, αν η σύζυγος, κυρία «Μήτσαινα», δεν έσπευδε να μας διακόψει, αναφωνούσα: «Χάρισμά σας τα φύλλα να μπερδεύετε τα “λάμδα”, ανορθόγραφοι. Έγνοια δική μου τα μήλα, ένα μήλο κάθε μέρα τον γιατρό δεν κάνει πέρα;».

Αποτέλεσμα; Κάνοντας την επιθυμία της μανδάμ προσταγή, επόμενο ήταν να καλέσουμε να παράσχει επιστημονική διασάφηση του ζητήματος ο θεράπων που ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο παράδειγμα της καθ’ υπόδειξη εξωγήινων αλλαγής φύλου του Υμηττού, το θυμάστε;

Αν όχι, «αλτσχάιμερ δεν με γυροφέρνει, τετρακόσια τα έχω, άρα φεύγω να μαγειρέψω και βγάλτε τα πέρα μόνοι» απάντησε η δεξιοτέχνισσα της μηλόπιτας (σ.σ. καλό, ε!), αναγνώστες μου, λέτε και τα έχουμε λιγότερα  – από τετρακόσια, ντε! –  εμείς που, αντί να μας στηρίξει μελωδικά, άφησε να φυλάμε επάλξεις, τραγουδώντας α λα  Νανά Μούσχουρη τη διασκευή του Μάνου Χατζηδάκι:

 

Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό…

 

Πεύκος, από μικρό πευκάκι, είχε πάντα ένα μεράκι

να ‘ναι κάθε κουκουνάρα σαν κουκλίτσα ροδαλή.

 

Όμως, εκεί στον Υμηττό, μου τριβελίζει το μυαλό,

υπάρχει κάποιο μυστικό, πολύ μπλεγμένο ομολογώ.

 

Δέντρο ανήσυχο, να πάσχει μην αφήσεις

το ριζικό του ν’ αλλαχτεί και θα μετανοήσεις.

Τη συμβουλή αυτή μην την προσπεράσεις,

άγγελμα εξωγήινο το δάσος να μην χάσεις. 

 

Όμως, εκεί στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό,

να το ξεχάσω δεν μπορώ, ούτε τι κρύβει να σας πω.

Μια μηλιά από μικρή κομπλιμέντα δεν ζητούσε,

ήτανε εριστική και τα μήλα της πετούσε.

 

Όμως,  εκεί στον Υμηττό, μου τριβελίζει το μυαλό

υπάρχει κάποιο μυστικό, πολύ μπλεγμένο ομολογώ,

 

που έτσι και κάνουμε πως κατεβάζουμε το κρατούμενο πιθανώς να μπερδευτεί έως ορίων γόρδιου δεσμού, αναγνώστες μου, αλλά τέλος πάντων.

Με τον Πρωθυπουργό να θεωρεί το παράδειγμα ύβρη προς τις κοινωνικές ομάδες, προβλήματα των οποίων υπόσχεται να λύσει το νομοσχέδιο και τον Υμηττό να βγάζει εκτός κουζίνας τη μανδάμ, διερωτώμενη: «Τι φύλο έχουν τα UFO», ενημέρωση προσφέρουμε και μας είναι αδύνατο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια στον επίλογο μιμούμενοι κάποιους εκ των 15 απόντων «ταξιδεύω για δουλειές, επιστρέφω μόλις ψηφίσετε».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όταν η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, όπου η Αριστερά εμφανίζεται αγαπημένο «» του (νεο)φιλελευθερισμού και η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη «αποπαίδι», παραπέμπει σε πρωτόφαντες αλλαγές ιδεολογικής «ταυτότητας», αυτός ο «μύλος» πότε θα απασχολήσει τη , αναγνώστες μου;…

-Ω-

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.