Ουδέν Σχόλιον! – Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

Ουδέν σχόλιον ! Γράφει ο

– Δούλεψε, σου λέει άμα θες να βγάλεις λεφτά!

– Σοφή κουβέντα, αλλά κύριος δεν έχεις δίκιο! Με την δουλειά δεν κάνεις λεφτά. Απλώς έχεις για το σου, αν έχεις, να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, αν έχεις, να πληρώνεις για τις ρυθμίσεις σου, αν έχεις, να πληρώνεις για τις , αν έχεις να πληρώσεις…

– Στάσου, ρε φίλε, χτύπα λίγο σημειωτόν! Τι είναι αυτά που λες! Χτύπησες τιλτ! Έφτασες στο τέρμα, το πήδηξες και ακόμη τρέχεις, έφτασες στο μείον μηδέν δηλαδή, σαν πολλά να μας τα είπες! Τι δουλειά κάνεις για να μπορέσεις να είσαι συνεπής; Διότι τη σήμερον ημέρα, αν πληρώνεις κανονικά είσαι συνεπής, αν δεν, δεν είσαι συνεπής, άρα μπαίνεις σε μαύρη λίστα κακομοίρηδων χωρίς πρόσωπο στην κοινωνία μεριά!

– Είναι δύσκολα τα πράγματα, πολύ δύσκολα σήμερα, δυστυχώς!

– Αλλά ευτυχώς εγώ βρήκα το μυστικό και θα κάνω λεφτά, θα γίνω συνεπής!

– Ακούγεσαι λίγο πονηρούλης, διότι πολλά λεφτά τη σήμερον ημέρα δεν βγαίνουν τόσο εύκολα όσο νομίζεις, άλλες δουλειές πρέπει να κάνεις!

– Τι λε ρε; Α! Πάγαινε από δω! Εγώ θα ακολουθήσω αυτό που διάβασα στο διαδίκτυο! Και ξέρεις τι έκανε; Κέρδισε μερικά εκατομμύρια δολάρια και άλλαξε η ζωή της! Και τι δεν έκανε; Αγόρασε , βοήθησε τα αδέλφια της, έκανε πλαστικές επεμβάσεις για να γίνει όμορφη, έκανε επενδύσεις, άλλαξε η ζωή της. Άρχισε να κάνει παρέα με πλούσιους, την φλέρταραν και είχε να διαλέξει από πολλού πλούσιους που ήθελαν να την παντρευτούν!

– Σιγά ρε φίλε! Που τα είδες όλα αυτά; Εμένα μου φαίνεται ιστορία από ταινία, από βιβλίο, μπας και μπέρδεψες τα πράγματα; Γίνονται όλα αυτά;

– Πως δεν γίνονται; Αφού το έλεγε. Και ξέρεις πως; Αγόρασε ένα φυλακτό που τραβούσε την τύχη και λεφτά σε όποιον το είχε!

– Χαχαχα! Αυτό μάλλον είναι ιστορία από τις ιστορίες του Ντίσνεϋ! Μόνο μικρά παιδιά μπορούν να πιστέψουν τέτοιες ιστορίες!

– Να, ρε διάβασε εδώ, διάβασέ το όλο και θα δεις, τα λέει ξεκάθαρα, ψέματα θα σου πω;

– Το διάβασα, έτσι όπως τα λες είναι, αλλά είναι διαφήμιση φυλακτού για χαλβάδες σαν και σένα που πιστεύουν ό,τι διαβάζουν και ό,τι τους λένε! Κοίτα εδώ, όλο το κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά, αλλά στα ψιλά γράμματα και στα αγγλικά λέει ότι είναι δραματοποιημένη ιστορία και καμιά σχέση έχει με την πραγματικότητα. Απλώς χρησιμοποιείτε για διαφημιστικούς λόγους για να πουληθεί το φυλαχτό σε κάτι, τέλος πάνων να μην το ξαναπώ, ευκολόπιστους σαν και σένα! Γκέγκε; Αν και τα ψιλά γράμματα δεν τους απαλλάσσουν από την απατεωνιά τους!

– Δηλαδή;

– Άνθρακες ο θησαυρός! Ξαναγύρνα στο μέτρημά σου, για να δεις που θα δώσεις, πόσα θα δώσεις και πόσα θα σου μείνουν!

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.