Ουδέν Σχόλιον! – Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

​Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

– Εύκολα χάνει το ενδιαφέρον του ο κόσμος! Βαριέται εύκολα και σου λέει κάτι άλλο; Και έτσι αλλάζει η εικόνα, ανάβει το ενδιαφέρον του κόσμου για κάτι άλλο, οπότε κινείται κάτι σε ειδησεογραφικά έντυπα και όχι μόνο!

– Τι ξέχασαν;

– Μειώθηκε κατά πολύ το ενδιαφέρον για τις φωτιές στην Αυστραλία! Ξεχάσαμε την οικολογία, ξεχάσαμε τις συμφορές, αχ! δεν μπορώ άλλο αυτή τη δυστυχία, κάτι άλλο βρε αδελφέ, να μην μου μαυρίζει την καρδιά, διότι άμα μου μαυρίσει την καρδιά πέφτω στα πατώματα, όλα τριγυρίζουν μαύρα, μια κατάθλιψη πάει να μας γυροφέρνει, άσε να πάνε, πες κάτι άλλο…

– Κάτι άλλο; Το τοπ της εποχής! Η βασιλική οικογένεια! Εδώ έχει ψωμί! Σκάνδαλο περιωπής που σε αφήνει και χώνεσαι μέσα στον άλλον, μαθαίνεις, τς, τς, τς τι συμβαίνει στον κόσμο, τι τραβάνε κι αυτοί οι βασιλικοί, καλύτερα την φτώχεια μου παρά να τραβάω τέτοια βάσανα, και να με κρυφοκοιτάζουν οι άλλοι, και άλλος μακάρι να είχα τα λεφτά τους και ας κυκλοφορούσα κρεμασμένος στα μανταλάκια!

– Τι θέλεις να γίνεις, μπουγάδα;

– Όχι ρε, απλώς είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να πούμε ότι βγήκαν τα άπλυτα στη φόρα. Στα περίπτερα δεν κρεμάνε τις εφημερίδες και τα περιοδικά με τα μανταλάκια; Έτσι ακριβώς! Εσύ με ποιούς είσαι;

– Γιατί, είναι υποχρεωτικό να είμαι με κάποιους;

– Αυτό είναι όλο το μυστικό! Παίρνεις την πλευρά κάποιου και αρχίζεις και σχολιάζεις την κατάσταση της άλλης πλευράς! Εδώ μιλάμε για κους κους περιωπής!

– Εγώ από ό,τι ξέρω το κους κους μαγειρεύεται και τρώγεται!

– Ήξερες και το κους κους και στο χωριό σου! Εδώ μιλάμε για κουτσομπολιό φίλε μου! Περιωπής, με κορώνες και διαμάντια και πάει λέγοντας!

– Και δεν μου λες; Εσύ με ποιους είσαι; Με το κατεστημένο ή τους επαναστάτες!

– Ρε που έχουμε φτάσει! Ο Χάρρυ επαναστάτης!

– Γιατί όχι; Ο καθείς και οι επαναστάσεις του!

– Έτσι! Ό,τι έχει ο καθένας!

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.