Ουδέν Σχόλιον! – Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

Ουδέν σχόλιον ! Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

– Έλεος πια!

– Πάλι; Με ποιον τα έχεις;

– Με ποιον τα έχω; Δεν ακούς; Μην χάσετε την συνέντευξη, λύνει την σιωπή του!

– Ποιος ρε;

– Ποιος άλλος; Είχε χαθεί από το προσκήνιο, εξηφανίσθη που λέει ο λόγος, δεν μιλούσε λέει, δεν ήθελε να μιλήσει λέει… Άκουσον άκουσον…

– Α! Κατάλαβα! Με το Πάνο τα έχεις βάλει;

– Άκου λύνει την σιωπή του! Τι έχει να μας πει πια; Από τις πολλές κωλοτούμπες έχει κάνει και φέτες!

– Ρε, τι μας λες τώρα; Αφού δηλώνει ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια, συνέβαλε να μας βγάλει από τα μνημόνια για να είμαστε ακριβείς!

– Λοιπόν; Σωθήκαμε! Ζήτω η σωτηρία μας! Και γιατί δεν έκανε κάτι; Άλλα έλεγε, άλλα έκανε, το μόνο που έκανε ήταν οι κωλοτούμπες που συνέβαλαν στην σωτηρία μας!

– Και μόνο αυτός;

-Αυτός είναι το φρέσκο πράμα! Αυτός είναι η ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τους πολιτικούς και την πολιτική.

– Ρε, θυμάσαι ότι όλοι θέλησαν και θέλουν να μας σώσουν; Θυμάσαι ότι εδώ και δεκαετίες η λιτότητα ήταν το ζητούμενο; Και αναζητούσαμε σωτήρες να πάνε αυτή την έρμη χώρα ένα βήμα πιο μπροστά, ένα βήμα, ρε, ένα βηματάκι, ένα τόσο δα βηματάκι για να πούμε ότι κάτι κάναμε κι εμείς βρε αδερφέ! Και όλοι είχαν ελπίδες, μια από δω, μια από κει, διότι από παντού ερχόταν ελπίδες ότι η σωτηρία οσονούπω θα καταφθάσει! Αλλά, οϊμέ! Σωτηρία εδώ, σωτηρία εκεί, πουθενά η σωτηρία! Σωτηρίες από παντού και εμείς; Αχ! εμείς! Εμείς οι μόνοι τυχεροί που γευτήκαμε την ατυχία μας και την μιζέρια μας! Κανείς δεν φταίει, όλοι είχαν όνειρα, είχαν οράματα και εμείς χαθήκαμε μέσα σε αυτά!

– Φίλε μου! Μέχρι στιγμής, αποδείχτηκε ότι οι ιδεολογίες γρήγορα μεταλλάσσονται, γρήγορα εξαφανίζονται, όλες οι ιδεολογίες μια μεγάλα γαβάθα που σκόπευε να χορτάσει πεινασμένα στόματα!

– Μα εμείς ακόμα πεινάμε! Πεινάμε, ρε! Και δεν μου λες; Την είδες χτες όλη την συνέντευξη του Καμμένου;

– Όχι, ρε! Την έσπασα την τηλεόραση! Και την πέταξα στο δρόμο από το μπαλκόνι! Δεν μπορώ άλλο! Όχι δεν μπορώ! Δεν μπόρεσα άλλη υποτίμηση!

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.