Ουδέν Σχόλιον! – Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

Ουδέν σχόλιον ! Γράφει ο

– Ότι ζούμε σε ένα ψέμα είναι γεγονός και δεν θέλω αντιρρήσεις! Όποιος διαφωνεί παρακαλώ να αποχωρήσει από την αίθουσα!

– Μα τι λες; Λάσκαρε καμιά βίδα σου; Θα σε περάσουν για τρελό!

– Καλύτερα να με περάσουν για τρελό παρά για βλάκα, μη σου πω και ηλίθιο!

– Και ποιος νομίζεις ότι σε περνάει για βλάκα και ηλίθιο; Ποιος ασχολείται μαζί σου καημενούλη μου;

– Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου; Ποιος ασχολείται μαζί μου; Χώρια που είμαι καημενούλης και δεν θα το θελα σε πληροφορώ καθόλου να με προσφωνούν με αυτόν τον τίτλο. Διότι όπως και να το κάνουμε, δεν είναι τίτλος τιμής, είναι τίτλος πετάξτε τον ρε στα που μου θέλει και μεταξωτά βρακιά. Ξύπνησαν κι οι σκλάβοι τώρα. Άκου να δεις, θέλει κι ο μούτσος καφέ!

– Θα μας πεις κι άλλα; Το τραβάς πολύ και ξεφεύγεις από το θέμα!

– Δεν ξεφεύγω καθόλου μεγάλε από το θέμα. Αυτό είναι τι θέμα μου, το θέμα μας!

– Κι όλα αυτά εσύ;

– Εγώ; Μόνον εγώ; Σε παρακαλώ! Όλοι οι πληβείοι που κατοικοεδρεύουμε σε τούτη την πανέμορφη , σε τούτη την πλούσια χώρα, σε τούτη τη χώρα που λιγουρεύεται κόσμος και ντουνιάς, αυτή τη χώρα που την φλερτάρει όποιος βρεθεί μπροστά της. Τύφλα να έχουν οι μνηστήρες της Πηνελόπης. Αυτοί είκοσι χρόνια περίμεναν μόνο. Χώρια που περνούσαν ζωή και κότα. Εδώ τα αδηφάγα ερωτευμένα βλέμματα την φλερτάρουν εδώ και δεκαετίες ατελείωτες. Κάναν υπομονή μέχρι να έλθει η κατάλληλη ώρα! Ρε, άμα αγαπάς περιμένεις, ξεροσταλιάζεις στην γωνία μέχρι να πεταχτείς στα ξαφνικά μπροστά της και να την τρομάξεις!

– Καλός είσαι!

-Πάγκαλος! Ρε, είμαστε ή δεν είμαστε; Τι σκατά εταίροι είμαστε σε αυτήν την ήπειρο; Υπάρχει Ευρώπη ή δεν υπάρχει; Και που βρίσκεται αυτή; Περιμετρικά, γύρω γύρω μέχρι που πιάνει; Είναι μόνο τα σύνορα της Γερμανίας, άντε και γύρω γύρω, άντε και λίγο παραπέρα; Και εμείς οι αποκάτω που είμαστε; Είμαστε πραγματικά από κάτω. Διότι, ρε μεγάλε φιλόσοφε, οι που εισχωρούν; Περνούν τα σύνορα, είτε επίγεια είτε θαλασσινά είτε εναέρια και δεν μας καίγεται καρφάκι. Εδώ εμάς τους ντόπιους σίγουρα μας καίγεται καρφάκι! Οι γείτονες δεν βλέπω να αλαφιάζονται! Καρφάκι δεν τους καίγεται. Και ερωτώ εγώ ο πανίβλαξ και ηλίθιος. Τα σύνορα μας δεν είναι και σύνορα της Ευρώπης; Κάποιος να τους πει; Ή μόνο όταν υπάρχει μεγάλο φαγοπότι είμαστε αγκαλιές και φιλιά; Το διαλύσαμε το μαγαζί και δεν υφίσταται; Να το ξέρουμε αν είναι, να ξέρουμε κι εμείς πως θα πορευτούμε!

– Α! Εδώ κολλάει το βλάκας και το ηλίθιος!

– Ναι, ρε βλάκα, εδώ κολλάει!

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.