Ουδέν Σχόλιον! – Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

Ουδέν σχόλιον ! Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

– Βρε σ’ αυτή τη ζωή πρέπει να έχεις καλούς γειτόνους και ακόμη καλύτερους συμπεθέρους!

– Έτσι λένε και τελικά έχουν δίκιο!

– Να ανοίξεις το παράθυρο να πεις μια καλημέρα, ένα χαμόγελο να στείλεις, να πεις νέα, να μάθεις νέα… Εμ, και τα συμπεθέρια που τα πας; Λίγο το έχεις να μην έχεις καλές σχέσεις με τα συμπεθέρια; Το φαντάζεσαι; Αχ! Που να βρεθείς και να ζητήσεις μια . Που να στρέψεις το κεφάλι και να βρεις ένα γλυκό χαμόγελο, ένα χέρι να σε βοηθήσει, να σ’ αγκαλιάσει και να βρεις ένα σωτήριο αποκούμπι! Τι τους θες τότε;

– Για ποια συμπεθέρια μιλάς;

– Λίγο πολύ όλα τα συμπεθέρια, αλλά πιο πολύ για τα συμπεθέρια τα επίσημα, τα γνωστά, τα βασιλικά συμπεθέρια, τα συμπεθέρια που τα δώσαμε προίκα πλουσιοπάροχη, τότε ακόμη που λεφτά δεν είχαμε και λεφτά δώσαμε.

– Α! Κατάλαβα! Και γιατί έχουμε από τους συμπεθέρους;

– Θα μου πεις, η απόφαση είναι πολιτική, αλλά ό,τι και να πεις θα μπορούσε να πει μια καλή κουβέντα, θα μπορούσε και η νύφη μας κάτι να έλεγε. Τα ξέχασε μάλλον τα ροδοπέταλα και τις χρυσοποίκιλτες άμαξες και τόσους καλεσμένους που φυσικά δεν θα μπορούσαμε να τους ταΐσουμε με σαρδέλα τηγανητή, άντε και σαρδέλα στα κάρβουνα! Τι θυμήθηκα τώρα και είναι και η εποχή τους. Σαρδέλα στα κάρβουνα χοντρή και τροφαντή μέσα στο λαδολέμονο με μαϊντανό. Το καλύτερο μου! Τέλος πάντων!

– Ρε, άσε τις σαρδέλες και λέγε!

– Θα μου πεις ο γαμπρός την έκανε ή του την έκαναν από τη χώρα διότι μας έκατσε πολύ γκομενιάρης και η Σοφία και ο γιός της δεν τα σήκωναν αυτά και μάλλον του την είπαν και αποχώρησε από τη χώρα κακήν κακώς. Αλλά και η Σοφία δεν θα μπορούσε να πει μια κουβέντα στον γιόκα της να του εξηγήσει πέντε πράγματα; Αλλά έτσι είναι, όπου γης πατρίς. Ξεχνιέται εύκολα το παρελθόν!

– Θα μου πεις ρε, τι έγινε τελικά, ρε;

– Τι να σου πω; Οι Ισπανοί έθεσαν βέτο σε συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ στη πρόταση της Ελλάδας να επιβληθούν κατά της Τουρκίας για τα άτακτα παιχνιδάκια της!

– Α, έτσι λοιπόν! Και μόνο η ήταν που έθεσε βέτο.;

– Όχι ρε, ήταν κι άλλες χώρες!

– Αχά!

– Είδες τι μπορεί να σου βγουν τα συμπεθέρια;

– Εμ, και τη νύφη που την πας;

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.