Προλάβαμε 69 διανομές προϊόντων “Χωρίς Μεσάζοντες”

Γράφει, ο

Τα νέα από εδώ και πέρα δεν είναι καλά.
Με ένα άρθρο προσπαθούν να διαλύσουν τις «Χωρίς Μεσάζοντες»!
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αφορά το υπαίθριο εμπόριο και τις «Αγορές Καταναλωτών» συζητείται αυτές τις μέρες στη και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Το νέο νομοσχέδιο θα αποδεκατίσει τους μικροπαραγωγούς αφού θα απαγορεύει την διάθεση των προϊόντων τους σε ολόκληρη την επικράτεια και σε Δημοτικές Κοινότητες άνω των 5.000 κατοίκων – όπως γινόταν μέχρι σήμερα – με αποτέλεσμα τον απόλυτο έλεγχο της τροφής και αλμυρές τιμές.

Ειδικά με το άρθρο 37 που αφορά τις αγορές καταναλωτών μπαίνουν πολλοί περιορισμοί. Ορίζεται μια νέα διαδικασία που ακυρώνει στην πράξη την λειτουργία των αγορών και δεν έχει καμία σχέση με τις κινηματικές δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» οι οποίες βασίστηκαν στον εθελοντισμό, στην αλληλεγγύη και στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών. Αντίθετα, είναι ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα που επινοήθηκε για να σπρώξει και τους τελευταίους στην αγκαλιά των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Είναι ένα «σύγχρονο» όπλο στα χέρια των δημάρχων εκείνων, οι οποίοι δια του νόμου πλέον, θα μπορούν να ελέγχουν και να διαλύουν τις αυτοοργανωμένες δράσεις πολιτών.

Πολύ λυπηρό για όλους, και ιδιαίτερα για το νομό μας, όπου από το κίνημα της πατάτας, που ξεκίνησε εδώ στην πριν 8 χρόνια,  μέχρι σήμερα ο κόσμος, πάνω από 5.000 οικογένειες, 69 φορές προμηθεύτηκε κατευθείαν απ’ τον παραγωγό φτηνά, ελληνικά, ελεγμένα και υψηλής ποιότητας προϊόντα βασικής διατροφής στη μισή τιμή – ελαιόλαδο, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, κρεμμύδια, πατάτες, φρούτα κλπ.
Τώρα πλέον, εάν ψηφιστεί ο , όλα δείχνουν ότι θα τα πληρώνουμε πολύ αλμυρά στους μεσάζοντες και τα σουπερμάρκετ.

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.